Google Drive отримав масштабне оновлення

3 хв. читання

Додаток хмарного сховища Google Drive отримав масштабне оновлення з великим набором нових функцій, підтримкою нічної теми, що полегшує сприйняття інтерфейсу в темний час доби, а також редизайн.

У актуальній версії Google Drive дизайнери Google перемалювали багато елементів оформлення, зробивши інтерфейс більш зручним. Наприклад, тепер рядок пошуку завжди розташований у верхній частині екрану, а під нею розмістилися три розділи. Крім того, було змінено положення кількох елементів на кшталт клавіші сортування і відображення файлів, а також додані нові клавіші швидкого доступу до налаштувань профілю.

Також був перероблений інтерфейс функції сканування документів. В оновленій версії Google Drive використовується вбудований додаток камери з супутніми режимами і налаштуваннями. Після того, як знімок буде створений, перед Вами відкриються широкі можливості для його редагування. Тут можна повернути скан так, як хочеться саме вам, обрізати, а також підретушувати окремі частини, наприклад, якщо потрібно затерти номер або назву організації.

Також слід звернути увагу на появу нічного режиму. Незважаючи на те що Google Drive можна назвати найбільш часто використовуваним додатком Google, темна тема оформлення інтерфейсу не тільки вбереже очі користувачів від зайвої напруги в умовах недостатнього освітлення, але і дозволить заощадити ресурс акумулятора. Правда, нічний режим поки недоступний за замовчуванням і вимагає активації в параметрах розробників.

g drive

Додаток: Google Диск
Розробник: Google LLC
Категорія: Робота
Ціна: Безкоштовно
Завантажити: Google Play

До речі, у деяких відповідях голосовий помічник Google Assistant показуватиме рекламу – оголошення будуть такими ж, у звичайному пошуку Google. Реклама впроваджується в персональний помічник як частина оновлення, яке характеризується новим стилем відповідей та більшою кількістю інтерактивних елементів.

Нагадаємо, синхронний переклад в режимі реального часу, у тому числі й на українську, запустила компанія Google у голосовому помічнику Google Assistant. Наприклад, Ви можете дати асистенту команду “стань моїм перекладачем з англійської” або “допоможи мені говорити японською”, і після цього віртуальний асистент почне показувати переклад того, що говорить користувач.

Також цього року вийде ще більше смартфонів з окремою клавішею на корпусі для виклику Google Assistant, що зробить їх “повнофункціональними смартфонами Android”. Такі кнопки вже є у нових моделей LG і Nokia (наприклад, LG G8 ThinQ і V50 ThinQ, Nokia 3.2 і 4.2), а найближчим часом до них приєднаються новинки Xiaomi, TCL і Vivo.

Окрім цього, у Google Assistant з’явиться альтернатива функції розпізнавання голосу. Компанія Google має намір запровадити нову функцію для свого “розумного” помічника під назвою Face Match.

Поділитися
Exit mobile version