Google покращує використання апаратного ключа безпеки з iOS13

3 хв. читання
Apple iOS 12

Google захищає облікові записи Google на пристроях iOS – тому тепер можна легко використовувати апаратні ключі безпеки та програму розширеного захисту.

Завдяки змінам, які сьогодні впроваджуються, кожен, хто має пристрій Apple (iOS 13.3 і новіші), зможе використовувати ключі безпеки Google Titan Security Key для захисту робочих та особистих облікових записів Google,  пише Engadget.

Оскільки ключі USB-A і Bluetooth Titan мають також функціонал інтерфейса NFC, вхід повинен бути таким же простим, як натискання клавіші на задній частині вашого iPhone. Ви також зможете використовувати ключі захисту з інтерфейсом Lightning, як-от YubiKey 5Ci, для захисту своїх облікових записів Google – або будь-який ключ безпеки для порта USB, якщо у Вас є адаптер Apple Lighting to USB Camera. Google рекомендує встановити додаток Smart Lock для керування ключами безпеки Bluetooth та використання вбудованого ключа безпеки у смарфони.

Google також полегшує використання програми розширеного захисту на пристроях iOS. Програма призначена для всіх користувачів, що мають високий ризик хакерських атак, – зокрема, компанія рекомендує всім, хто працює в державній установі (зокрема, в США) чи в апараті однієї з політичних партій, взяти участь у програмі. Google досі надає безкоштовні ключі безпеки Titan Security Key політичним організаціям.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИПРАВИТИ НЕПОЛАДКИ ЗІ ЗВУКОМ НА МАС?

ЯК ЗАБОРОНИТИ ВІДЗНАЧАТИ ВАС НА ФОТО В INSTAGRAM?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ ФАКС ЗІ СВОГО СМАРТФОНА?

Нагадаємо, фахівці з VPNpro виявили в Google Play Store цілу низку шкідливих додатків, в цілому встановлених щонайменше на 157 млн пристроїв. Метою додатків було збір даних про користувачів.

Також виявлено експлойт, який дозволяє зловмисникам перехоплювати будь-яку програму на зараженому смартфоні – потенційно відкриваючи приватні SMS-повідомлення та фотографії, облікові дані входу, GPS-координати, телефонні розмови

Окрім цього, Google випустила оновлення Google Maps, в якому додала підтримку режиму Plus Code. Він дозволяє поділитися геолокацією, навіть якщо адреса відсутня або невідома.

До речі, Google також оголосила про намір впровадити в Chrome антиспам-систему для блокування повідомлень. Нова функція повинна з’явитися в версії Chrome 84, запланованої до виходу 12 липня 2020 року.

А компанія Microsoft заявила, що Windows 10, версія 2004, буде постачатися з підтримкою Wi-Fi 6 і WPA3 для гігабітних швидкостей і кращої продуктивності, а також для більш безпечного бездротового підключення до мережі.

Поділитися
Exit mobile version