Google удосконалює безпеку паролів на мобільних версіях Chrome

4 хв. читання
chrome android night

Незалежно від того, яким браузером Ви користуєтеся, Ви сподіваєтеся, що його засоби захисту достатньо надійні для того, щоб безпечно користуватися Інтернетом. Нещодавно  Google значно покращила  безпеку свій мобільний браузер Chrome, приділяючи особливу увагу безпеці паролів, про що повідомляє PC Magazine.

Остання версія Chrome (Chrome 86) для Android та iOS перевірятиме, чи є якийсь із паролів, які Ви дозволили запам’ятати Chrome, у списку порушених облікових даних. АбдельКарім Мардіні, старший менеджер з продуктів Chrome, пояснив:

“Щоб перевірити, чи є у Вас скомпрометовані паролі, Chrome надсилає копію ваших імен і паролів до Google за допомогою спеціальної форми шифрування. Це дозволяє Google перевіряти їх на відповідність списки облікових даних, про які відомо, що вони скомпрометовані, але Google не може отримати Ваше ім’я користувача чи пароль із цієї зашифрованої копії “.

Якщо виявлено будь-які скомпрометовані паролі, Chrome повідомить вас і переведе користувачів безпосередньо до форми зміни пароля для відповідного пароля. Це означає, що Ви можете дуже швидко вирішити проблему, не вимагаючи ручного переходу до форми та не витрачаючи час на пошук правильного пароля для заміни.

Chrome уже захищає від небезпечних веб-сайтів за допомогою  опції покращеного “Безпечного перегляду”, який оновлює список веб-сайтів, що містять шкідливі програми та фішинг-кампанії, кожні 30 хвилин на вашому пристрої. Цей покращений “Безпечний перегляд” вже зараз пропонується мобільним користувачам Chrome, що дозволяє здійснювати перевірки в режимі реального часу. Google заявляє, що введення цього посиленого заходу безпеки збільшує захист на 20-25 відсотків.

Ще в липні Chrome на Android отримав доступні для заповнення форми для паролів та біометричну перевірку безпеки для здійснення транзакції карткою. iOS тепер отримує подібну функцію, що дозволяє користувачам використовувати Face ID, Touch ID або телефонний пароль для автозаповнення паролів. Нарешті, посилюється обробка “змішаного вмісту”. “Змішаний вміст” – це коли сторінка, захищена HTTPS, містить певний контент, який не є захищеним. Chrome або блокує, або захищає такий вміст, але Chrome 86 додає нові попереджувальні повідомлення для користувачів настільних ПК та Android, а також блокує або попереджає про незахищені завантаження із захищених сторінок.

Радимо звернути увагу на поради, про які пише Cybercalm, а саме:

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як за допомогою командного рядка швидко відкрити програми?

Як виявити підозрілий електронний лист і не шукати на гачку до спамерів? – ІНСТРУКЦІЯ

Що таке ризиковане ПЗ, як його уникнути, виявити та видалити. Поради

Що робити, якщо Ви купуєте під фішинг-атаку? Поради

Як надсилати список з іншої адресою відправника в Outlook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як безпечно зберігати файли на Google Диску? Поради

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнатися в статтях,  як достатньо за допомогою зловмисного програмного забезпечення?

До речі,  ціноутворення Інтернету в 15 країнах  здійснюється завдяки американським технологіям.

Цікаво знати, що створюється створення знімка екрана на телефоні або планшеті Android через вашу модель. Однак, за допомогою зручної програми  Ви можете зробити знімок екрана, просто торкнувшись задньої панелі пристрою .

Також стало відомо, що вірус Covid-19 може  залишатись небезпечним на таких поверхнях, як екрани смартфонів  набагато довше, ніж раніше.

Оновлення watchOS 7 для Apple Watch представило нову функцію для всіх, хто турбує гігієну рук під час пандемії COVID, – відстеження миття рук. Як її знайти, читайте у статтях.

 

Поділитися
Exit mobile version