Google вводить функцію для зупинення дезінформації в Інтернеті

3 хв. читання
Чому Google Meet кращий за Zoom

Нещодавно Google почав активно вдосконалювати свою систему пошуку, а також слідкувати за достовірністю фактів, які отримують користувачі у результаті пошуку. Але іноді важко знайти надійні джерела – особливо про останні гарячі новини.

На даний момент Google тестує нову функцію, яка щонайменше попереджатиме користувачів, коли пошук може дати ненадійні результати, повідомляє Recode. Вона призначена для того, щоб надати користувачам пошуку додатковий контекст про нову або невідповідну інформацію.

“Коли хтось користується пошуком у Google, ми намагаємося показати користувачам найбільш доречну та достовірну інформацію. Але ми постійно отримуємо багато інформації, яка є абсолютно новою”, – повідомив агентству Recode співробітник служби пошуку Google, Денні Саліван.

Дана функція у разі нової, або ненадійної інформації буде повідомляти, що результати пошуку швидко змінюються і може знадобитися час для додавання результатів із надійних джерел. Таким чином нова функція допоможе Google інформувати користувачів про якість результатів пошуку. У лютому компанія представила панелі, які містять опис веб-сайтів. Вони або деталізують, як сайт отримує інформацію, або коли він був вперше проіндексований. Дані панелі та спливаючі вікна дозволяють користувачам бачити, що результати пошуку можуть бути не достовірними, зупиняючи розповсюдження дезінформації у такий спосіб.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як перенести Ваші контакти з iOS на Android за допомогою iCloud, Gmail або Google Drive? ІНСТРУКЦІЯ

Як вибрати найкращий iPad 2021? ПОРАДИ

Як віддалено вийти з Gmail на загубленому пристрої? ІНСТРУКЦІЯ

Майнінг криптовалют: що таке Taproot та який захист у Bitcoin

Дослідження на основі відкритих джерел: де та як використовується? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Wi-Fi зі специфічною назвою мережі виводить з ладу iPhone. Як виявилося, якщо підключитися до бездротової мережі з символьною назвою, то модуль зависає, при цьому потім його можна включити. Проблема стосується всіх моделей iPhone, в тому числі найновіших. Збій можна перемогти тільки за допомогою повного скидання налаштувань.

Також у продуктах Microsoft в 2020 році виявлено 1268 уразливостей, що є рекордним числом. У період з 2016 по 2020 рік кількість уразливостей в рішеннях американської компанії збільшилася на 181%.

Microsoft оновлює OneDrive в Інтернеті та Android основними функціями редагування фотографій. Серед функцій редагування, які зараз підтримує OneDrive, Ви можете обрізати, обертати та вносити коригування світла та кольору у фотографії. Microsoft також пропонує кілька інших функцій для версії програми OneDrive для Android. Тепер Ви можете передавати фотографії на пристрій із підтримкою Chromecast і дозволяти іншим спостерігати, як Ви гортаєте їх у прямому ефірі.

Окрім цього, в Україні заблокували мережу сall-центрів РФ, які збирали особисті дані українців. Організатори залучали до роботи до 150 операторів, які працювали у дві зміни.

Поділитися
Exit mobile version