Google видалятиме Ваші фото та документи, якщо Ви не користуєтесь її сервісами

4 хв. читання
Google Drive

Компанія Google анонсувала зміни в правилах щодо зберігання контенту в облікових записах Google, які використовують Gmail, Google Drive (зокрема Google Документи, Таблиці, Презентації, Малюнки, Форми й Jamboard) та/або Google Photos.

Листи із відповідним сповіщенням надійшли на адресу користувачів.

Нові правила зберігання файлів користувачів сервісів Google почнуть діяти 1 червня 2021 року.

У яких випадках Google сама видалить вміст?

  • Якщо Ви протягом 2 років (24 місяців) не користувалися сервісом Gmail, Drive або Фото, увесь збережений у такому сервісі контент може бути видалено. Це не стосується власників підписки Google One, які не вичерпали обсяг пам’яті й мають добру репутацію.
  • Якщо Ви вичерпали обсяг пам’яті й не звільняли місце протягом 2 років, увесь контент у сервісах Gmail, Drive і Фото може бути видалено.

Що це означає для Вас?

Нові правила Вас не стосуватимуться, якщо Ви користувалися своїм обліковим записом і не перевищили обсяг пам’яті в ньому протягом останніх 2 років. Нові правила почнуть діяти 1 червня 2021 року, а застосовуватися – не раніше ніж 1 червня 2023 року.

Якщо Ви не користуватиметесь певним сервісом або вичерпаєте обсяг пам’яті після 1 червня 2021 року, Google не видалятиме контент одразу, а заздалегідь надішле відповідні нагадування та сповіщення електронною поштою.

Навіть якщо Google вилучить контент через неактивність або вичерпання обсягу пам’яті, Ви все одно зможете увійти у свій обліковий запис.

Примітка. Правила щодо невикористання сервісів і вичерпання обсягу пам’яті поширюватимуться лише на некомерційних користувачів продуктів Google. Наразі правила для Google Workspace, G Suite for Education і G Suite для неприбуткових організацій не змінюються.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути новий зчитувач PDF від Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Як надавати дозволи, зокрема, тимчасові для програм на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Нова macOS Big Sur: 10 порад щодо налаштування та використання ОС

Як заборонити друзям із Facebook надсилати Вам повідомлення в Instagram? – ІНСТРУКЦІЯ

Як захисти свої пристрої під час віддаленої роботи з дому? ПОРАДИ

До речі, кібершахраям в черговий раз вдалося обійти захист офіційного магазину додатків для Android – Google Play Store, у результаті чого понад мільйон користувачів постраждали від фейковий модів для популярної гри Minecraft.

Зверніть увагу, що оператори відеосервісу TikTok усунули дві уразливості, які в комбінації дозволяють без особливих зусиль отримати контроль над чужим екаунтом. Одна з уразливостей була присутня на сайті, інша з’явилася в клієнтському додатку.

Також дослідники з кібербезпеки повідомили про зростання кількості кібератак, що використовують сервіси Google в якості зброї для обходу засобів захисту і крадіжки облікових даних, даних кредитних карт та іншої особистої інформації.

У мобільній версії додатка Facebook Messenger усунули уразливість, за допомогою якої можна було прослуховувати оточення абонента. За свідченням експерта, який знайшов баг, таємне підключення до цільового Android-пристрою у даному випадку виконується за кілька секунд.

П’ятеро фігурантів видавали себе за IT-спеціалістів фінансової установи. Під виглядом “тестування платіжної системи” вони здійснили незаконні перекази грошей на підконтрольні рахунки. У результаті таких дій вони незаконно привласнили 1,4 мільйона гривень банківської установи.

Поділитися
Exit mobile version