Instagram перетворив екаунти молоді до 16 років на приватні. Що це змінить?

4 хв. читання

Instagram зробив нові облікові записи користувачів, молодших за 16 років, приватними за замовчанням. Тепер тільки схвалені підписники можуть бачити їхні повідомлення, ставити вподобайки або коментувати їхні дописи.

Випробування нових стандартів показали, що тільки кожен п’ятий такий користувач обрав загальнодоступний акаунт, коли за замовчуванням встановлений приватний.

Власникам наявних акаунтів надіслали повідомлення, “яке підкреслює переваги” переходу на приватний характер акаунту.

Instagram також заявив, що просуває нові додатки для дітей віком до 13 років, попри негативну реакцію з боку деяких груп.

“Реальність така, що вони вже в мережі. Ми не маємо надійного способу зупинити людей від спотворення свого віку, тож ми хочемо надати досвід користування, який розробили спеціально для них”, – заявила материнська компанія Facebook.

Instagram 14

Компанія розробляла раніше системи штучного інтелекту для пошуку і видалення акаунтів неповнолітніх.

Раніше низка благодійних організацій з захисту прав дітей піддали Instagram критиці через нездатність видалити шкідливий контент. У ЄС у 2020 році почалося розслідування щодо можливого використання Instagram даних про дітей у Європі.

У березні соцмережа оголосила, що дорослі користувачі зможуть відправляти повідомлення тільки тим підліткам, які вже підписалися на них.

Але система все одно спирається на вік, вказаний в обліковому записі, тобто користувачі можуть збрехати щодо свого віку, щоб уникнути таких обмежень.

Instagram заявив, що останні оновлення стосуються “дотримання правильного балансу”.

“Історично склалося так, що ми просили молодих людей обирати між загальнодоступним або приватним обліковим записом, коли вони підписувались на Instagram, але наші останні дослідження показали, що вони здебільшого цінують досвід використання приватного акаунту”, – заявила компанія.

Ще одна зміна – перепони для акаунтів, які демонструють “потенційно підозрілу поведінку”, наприклад, нещодавно заблоковані за обмін повідомленнями з дитячими акаунтами або підписки на них. Це зробить дитячі акаунти “важкодоступними для певних дорослих”, йдеться в повідомленні Instagram.

Водночас “більш обережний підхід” дозволить рекламодавцям орієнтуватися на дітей тільки на підставі віку, статі та місця перебування, а не інтересів і звичок перегляду вебсторінок.

Джерело: ВВС

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

В Україні користувачів Android та iOS атакує небезпечне шкідливе ПЗ

Чи варто використовувати VPN для перегляду усіх веб-сторінок? ПОРАДИ

Як перевірити шкідливий чи безпечний сайт? – ПОРАДИ

Як змусити AirPods повідомляти про дзвінки та сповіщення на iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перевірити, які програми на iPhone Ви використовуєте найчастіше? – ІНСТРУКЦІЯ

До речі, користувачі ніколи не зможуть встановити Windows 11 на несумісні пристрої. Групова політика не дозволить Вам обійти обмеження апаратного забезпечення для установки Windows 11.

Apple має намір додати підтримку системи розпізнавання осіб Face ID на комп’ютери Mac протягом наступних двох років. Про це повідомив оглядач Bloomberg.

Зловмисники все частіше використовують безкоштовний месенджер Discord як канал для поширення шкідливих програм.

Окрім цього, стало відомо про великий витік даних учасників Clubhouse. Провідний експерт з кібербезпеки Джіт Джайн повідомив, що повна база телефонних номерів Clubhouse виставлена ​​на продаж в Darknet.

Також стало відомо, що операційна система Windows 11, яка ще офіційно не вийшла, але вже доступна для скачування і попереднього знайомства, використовується зловмисниками, які намагаються підсунути користувачеві шкідливе ПЗ під виглядом нової ОС.

Поділитися
Exit mobile version