iOS 13 вже за місяць: що нового з’явиться у iPhone?

8 хв. читання

Компанія Apple представить оновлення операційних систем для iPhone, iPad, Mac, Apple Watch і Apple TV на Всесвітній конференції розробників (WWDC), яка розпочнеться 3 червня. Про це повідомляє видання Bloomberg.

У цій статті ми розповімо, що нового з’явиться у iOS 13.

apple logo

Основні моменти включають оновлення до основних додатків iPhone, таких як “Карти”, “Нагадування” та “Повідомлення”, нові програми для Apple Watch, які роблять його більш незалежним від iPhone, та вдосконалення можливостей відстеження здоров’я пристроїв Apple.

Отже:

  1. Під кодовою назвою “Yukon”, оновлена операційна система для iPhone та iPad включає в себе налаштування та нові функції в кількох додатках, включаючи функції, спочатку заплановані на минулий рік. Компанія також вже працює над iOS 14, кодовою назвою “Azul”, на 2020 рік. Цей випуск, як очікується, підтримуватиме швидкість 5G бездротової мережі і нову функціональність додаткової реальності для iPhone в наступному році.
  2. Програмне забезпечення прискорить роботу пристроїв і зменшить кількість помилок. Там будуть налаштування інтерфейсу користувача, включаючи нову анімацію при запуску і закритті програм, а також позначення багатозадачності. Віджети, які відображаються ліворуч від головного екрана, також матимуть більш чистий вигляд.
  3. Темний режим, чорний і сіро-важкий інтерфейс, оптимізований для перегляду вночі, який можна ввімкнути в Control Center, панелі для швидкого доступу до налаштувань.
    Компанія тестує нову опцію клавіатури, яка дозволяє користувачам одночасно переміщувати літери на клавіатурі одним рухом, щоб набрати слова (Apple може вибрати, щоб ця функція була внутрішньою). Це схоже на подібні опції на телефонах з Android, і це буде конкурувати з сторонніми додатками iPhone, такими як SwiftKey.
  4.  Оновлена програма “Здоров’я” з новою домашньою сторінкою, яка краще визначає вашу повсякденну діяльність. Там буде розділ для ” здорового слуху” — як голосно Ви граєте музику навушниках або гучність зовнішнього середовища. Вона також включає більш повний моніторинг менструального циклу, змагаючись з програмами для відстеження циклів, як-от Clue, Flo та Ovia.
  5. Буде ще й нова функція, схожа на популярні сторонні програми Duet Display і Luna Display, які дозволять користувачам використовувати свій iPad як другий екран Mac з можливістю малювати за допомогою олівця Apple, розширювати область перегляду і отримувати повідомлення Mac.
  6. Оновлений додаток нагадування, який краще конкурує з кількома програмами списку справ, доступними в App Store. У новій програмі є головний екран з чотирма розділами за замовчуванням, викладеними в сітці: завдання, які необхідно виконати сьогодні, всі завдання, заплановані завдання та позначені завдання. Кожен розділ має свою власну сторінку різного кольору, до якої користувачі можуть додавати елементи.
  7. Нова функція екрану Time, інструмент Apple для контролю використання пристрою, дозволить батькам обмежити, з ким їх діти можуть і не можуть зв’язатися в певний час. Наприклад, один з батьків міг зробити так, щоб їхній малюк не міг зв’язатися з будь-ким, крім них, увечері. Останнім часом Apple критикувала за видалення декількох додатків від батьківського контролю від сторонніх виробників з App Store, але компанія заявила, що вона скасувала програмне забезпечення через проблеми безпеки та конфіденційності.
  8. Оновлений додаток Apple Books спонукатиме користувачів читати більше за допомогою оновленого трекера прогресу та нової системи винагород.
  9. iMessage отримує оновлення за допомогою вдосконалення, подібного до WhatsApp, яке дозволяє користувачам встановлювати зображення та ім’я профілю та вибирати, хто його бачить. У вікні бесіди також є спеціальне меню для надсилання версій Animojis, віртуальних символів, якими користувачі можуть керувати за допомогою останніх камер iPhone і iPad, а також Memojis, які є віртуальними поданнями самих користувачів.
  10. Оновлений додаток Карти полегшить встановлення часто відвідуваних місць, наприклад, домашніх або робочих адрес. Користувачі також зможуть створювати групи часто відвідуваних місць і додавати до них фото. Поточний інтерфейс для переходу до запропонованих або минулих напрямків іноді може заплутати. Це збільшить конкуренцію з картами Google і Waze.
  11. Apple поєднає сервіси Find my Friends і Find my iPhone в нову, єдину програму, яка називається “GreenTorch”. Це може супроводжуватися фізичним маяком для підключення до не-Apple пристроїв, таких, як рюкзак, згідно з 9to5Mac. Це б кинуло виклик Tile, який робить подібні домофони для відстеження iPhone.
  12. Вбудований додаток Mail буде оновлено з можливістю відключення окремих потоків, блокування вхідних повідомлень від певних контактів і спрощення керування папками.
  13. Новий загальносистемний режим сну, який буде прив’язаний до оновленої версії вкладки “Сонний час” у програмі Apple Clock. Функція Bedtime дозволяє користувачам вводити час, коли вони засинають, і коли вони хочуть прокинутися. Програмне забезпечення в даний час відстежує деякі моделі сну, але нова версія буде більш широкою і може інтегруватися з майбутніми пристроями Apple для відстеження сну, як новий Apple Watch. У сплячому режимі, коли ввімкнено в Центрі керування, увімкнено режим “Не турбувати”, затьмарюється екран блокування та вимикаються всі повідомлення.
  14. Оновлений домашній додаток як частина розумного домашнього поштовху компанії буде більш інтегрований з камерами безпеки та матиме можливість переглядати минулі записи.
  15.  Apple також планує дозволити динаміку HomePod відповісти на голоси різних користувачів, створюючи потрібний багатокористувацький режим.
  16. Більш організований інтерфейс “спільний лист” для обміну фотографіями та веб-посиланнями. Програмне забезпечення пропонує людям надсилати вміст на основі частоти взаємодії з ними.
  17. Компанія тестує менеджер завантажень для свого веб-браузера Safari, щоб користувачі могли отримати доступ до завантажень в одному місці, як вони можуть на комп’ютері. Оновлена програма “Файли” працюватиме краще за допомогою програмного забезпечення третіх сторін.
  18. IPad отримує деякі унікальні функції, включаючи оновлений інтерфейс для багатозадачності, налаштування на головний екран і можливість перемикатися між різними версіями одного й того ж додатка.
  19. Apple планує краще інтегрувати підтримку слухового апарату і матиме більш повний доступ до меню налаштувань доступності на головній сторінці налаштування

До речі, серед встановлених на Вашому смартфоні додатків обов’язково знайдуться ті, які Ви запускаєте не частіше одного разу на рік, а то й рідше. З’ясувати, які програми Ви вже давно не використовували, можна буде за допомогою Google Play.

Нагадаємо, новий Android Q буде наділений можливістю, яка дозволить смартфону автоматично зрозуміти, якщо його власник потрапить у автокатастрофу.

Також останні версії браузерів UC Browser і UC Browser Mini для Android-пристроїв, що налічують понад 600 мільйонів завантажень, уразливі до URL-спуфінга. Уразливість була виявлена дослідником безпеки Аріфом Ханом (Arif Khan), який повідомив про неї розробника UC Web минулого місяця.

Окрім цього, компанія WhatsApp, яка належить Facebook, оновила свою сторінку підтримки операційних систем. Компанія додала нову операційну систему до списку ОС, для якої буде припинено оновлення

Поділитися
Exit mobile version