Колишні власники Instagram презентували власний проект відстеження COVID-19

3 хв. читання
Kevin Systrom

Засновники Instagram Кевін Систром та Майк Крігер випустили свій перший спільний продукт після виходу з команди Facebook, і це не соціальна мережа. Ці двоє програмістів запустили Rt.live – сайт, який допомагає відслідковувати спроби боротьби з поширенням COVID-19 у кожній країні світу. Про це пише Engadget.

Крігер розповів медіа, що проект щоденно використовує підхід відкритого коду, написаного Систромом, для підрахунку Rt (середня кількість людей, заражених інфікованою особою), щоб показати, наскільки добре справляється країна – все, що нижче Rt 1 свідчить про успішну боротьбу з хворобою.

Сайт також допомагає зрозуміти дані таким чином, як часто Ви стикаєтеся із цими трекерами. Ви можете фільтрувати регіони, відвідуваності та використання укриттів у місцях карантину (як Ви могли здогадатися, що у країнах без спеціальних заходів та місць для самоізоляції результати зазвичай гірші). Це може дати Вам краще розуміння того, як, наприклад, США справляються з пандемією, ніж просто дивитися на рівень випадків, і може виявитися корисним для наступних досліджень.

Певною мірою Rt.live – результат роботи в Instagram. Систром вивчав вірусність при розробці систем, які допомагали Instagram стрімко розширити аудиторію. Так само, як люди можуть скаржитися на згубний вплив соціальних мереж, ці мережі можуть стати в нагоді, якщо вони допоможуть ділитися об’єктивною інформацією про COVID-19 та оперативно змінювати стратегію.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону.

Поділитися
Exit mobile version