Киянин створив шкідливе ПЗ і зламував облікові записи, екаунти соцмереж та ігрових порталів

3 хв. читання
poli

Хакер створив вірусну програму, за допомогою якої отримував доступ до облікових записів електронних поштових сервісів, екаунтів соціальних мереж та інших вебресурсів громадян.

Співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням НПУ, під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора, викрили чоловіка у несанкціонованому доступі до облікових записів користувачів мережі Інтернет.

Кіберполіція встановила, що до такої діяльності причетний киянин, 1999 року народження, самостійно створив шкідливе програмне забезпечення. За допомогою вказаної вірусної програми він отримував доступ до облікових записів електронних поштових сервісів, екаунтів соціальних мереж, ігрових порталів та інших вебресурсів.

Крім цього, чоловік розповсюджував це шкідливе програмне забезпечення на тематичному вебфорумі.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігуранта. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, мобільний телефон та банківську картку.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИПРАВИТИ НЕПОЛАДКИ ЗІ ЗВУКОМ НА МАС?

ЯК ЗАБОРОНИТИ ВІДЗНАЧАТИ ВАС НА ФОТО В INSTAGRAM?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ ФАКС ЗІ СВОГО СМАРТФОНА?

Нагадаємо, фахівці з VPNpro виявили в Google Play Store цілу низку шкідливих додатків, в цілому встановлених щонайменше на 157 млн пристроїв. Метою додатків було збір даних про користувачів.

Також виявлено експлойт, який дозволяє зловмисникам перехоплювати будь-яку програму на зараженому смартфоні – потенційно відкриваючи приватні SMS-повідомлення та фотографії, облікові дані входу, GPS-координати, телефонні розмови

Окрім цього, Google випустила оновлення Google Maps, в якому додала підтримку режиму Plus Code. Він дозволяє поділитися геолокацією, навіть якщо адреса відсутня або невідома.

До речі, Google також оголосила про намір впровадити в Chrome антиспам-систему для блокування повідомлень. Нова функція повинна з’явитися в версії Chrome 84, запланованої до виходу 12 липня 2020 року.

А компанія Microsoft заявила, що Windows 10, версія 2004, буде постачатися з підтримкою Wi-Fi 6 і WPA3 для гігабітних швидкостей і кращої продуктивності, а також для більш безпечного бездротового підключення до мережі.

Поділитися
Exit mobile version