Маск імплантував чип у мозок мавпи

2 хв. читання
Neuralink

Ілон Маск розповів про успішну імплантацію чипа Neuralink в мозок живої мавпи.

Примат із чипом здатний грати у відеоігри за допомогою свого розуму. Як зазначив Маск, тварина відмінно себе почуває і є “щасливою”, пише Bloomberg.

За словами підприємця, компанія Neuralink розраховує, що піддослідні мавпи будуть грати один з одним в інтелектуальний пінг-понг. Мільярдер пообіцяв, що відео з мавпами, яким вживили чип, будуть опубліковані не пізніше ніж через місяць.

Нагадаємо, що Ілон Маск створив Neuralink в 2017 році. Основною місією компанії є створення мозкових чипів, за допомогою яких паралізовані люди зможуть силою думки керувати електронними пристроями.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виправити повільний Wi-Fi? ПОРАДИ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою кібератаки? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

П’ять небезпечних типів файлів, що можуть містити шкідливе ПЗ

Що таке Google Assistant та що він може робити?

Нагадаємо, Apple займається розробкою, яка буде розрізняти користувачів смартфонів за новою технологією. Йдеться про так звану теплову карту особи, яка, як і відбитки пальців, є унікальною. Обдурити цю систему захисту буде практично неможливо.

Також корпорація Microsoft випускає вбудований генератор паролів та функцію моніторингу витоків облікових даних у системах Windows та macOS, що працюють з останньою версією Microsoft Edge.

Окрім цього, багатофункціональний “шкідник” VPNFilter, якому вдалося інфікувати 500 тисяч роутерів у 54 країнах, хоч і був дезактивований два роки тому, однак досі не вичищений із сотень мереж. Такі невтішні результати чергової перевірки, яку провели дослідники з Trend Micro.

До речі, викрадена база даних, яка містить імена, адреси електронної пошти та паролі користувачів Nitro PDF, безкоштовно розповсюджується в Мережі. Загалом база даних налічує понад 77 мільйонів записів.

Поділитися
Exit mobile version