Microsoft розробляє нову систему доповненої реальності для корпоративних задач

4 хв. читання
Microsoft Mesh 2

Microsoft на конференції з питань віртуальної та доповненої реальності Ignite представила Mesh – нову систему доповненої реальності. Захід, який відбувся на платформі віртуальної реальності AltspaceVR, дав змогу зазирнути у бачення корпорацією майбутнього спілкування у віртуальній реальності. Про це пише Techradar.

На заході було продемонстровано нові розробки у розширеній реальності (XR), від технологічних та бізнес кейсів до готових продуктів. Але це також було нагадуванням, оскільки втома від відеоконференцій досягає нових висот і світ знаходиться лише на початку революції віддаленої співпраці.

Якщо вірити генеральному директору Microsoft, то “переплетення цифрових бітів та фізичних атомів” зробить  віддалене спілкування зовсім іншою річчю в найближчі роки.

Основним анонсом виступу стала поява нової платформи зі змішаною реальністю під назвою Microsoft Mesh, яка, за словами Сатьї Наделлі, зробить віддалене спілкування більш інтимним та менш дивовижним.

“Mesh дозволяє Вам голографічно взаємодіяти з іншими людьми з справжньою присутністю, природним чином”, – пояснив він.

“Я міг би приєднатися до святкування дня народження зі своєю родиною та родичами в Індії, спілкуючись так, ніби ми фізично разом, без жодних екранів між нами. Або я міг би зустрітися зі своїми колегами на іншому кінці світу і співпрацювати так, ніби ми знаходимось в одній кімнаті”.

Mesh, що працює на основі обчислювальних технологій та можливостей штучного інтелекту Azure, також розроблена таким чином, щоб дозволити дизайнерам та інженерам, які обробляють 3D-моделі, працювати разом на всіх континентах таким чином, як це ніколи раніше не було можливо.

Спочатку користувачі Mesh зможуть виступати лише як аватари, але Microsoft пообіцяла, що “голопортація”  дозволить людям спілкуватися як фотореалістичним копіям самих себе.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Signal чи Telegram: який додаток кращий для чату?

Топ-7 альтернативних месенджерів на заміну WhatsApp

Як перевірити швидкість з’єднання на Вашому комп’ютері? ІНСТРУКЦІЯ

Обережно, фальшивка! Популярні схеми шахрайства з вакциною від COVID-19

Як перейти на приватну пошукову систему DuckDuckGo? – ІНСТРУКЦІЯ

Як позбутися WhatsApp на Android та iOS? – ІНСТРУКЦІЯ

Як анонімно користуватися Signal або Telegram? ПОРАДИ

Нагадаємо, сінгапурська технологічна компанія Smart Media4U Technology заявила про виправлення уразливостей у додатку SHAREit, які могли дозволити зловмисникам віддалено виконувати довільний код на пристроях користувачів. Помилки безпеки впливають на додаток компанії SHAREit для Android, додаток, який завантажили понад 1 мільярд разів.

Дослідники з компанії Red Canary знайшли нову шкідливу програму, розроблену для атак на комп’ютери Apple MacВін отримав назву Silver Sparrow і вже встиг заразити приблизно 30 тис. пристроїв у 153 країнах світу, включаючи США, Великобританію, Канаду, Францію і Німеччину.

Також фахівці у галузі кібербезпеки виявили новий метод атаки, що дозволяє зловмисникам “обдурити” термінал для оплати (POS-термінал) і змусити його думати, що безконтактна картка Mastercard насправді є картою Visa.

Як стало відомо, минулими вихідними стався витік діалогів деяких користувачів Clubhouse. Компанія запевнила, що заблокувала хакера і вживає додаткових заходів безпеки, але розраховувати на приватність і захищеність розмов в соцмережі не варто, попередили експерти.

До речі, нещодавно виявлена ​​фішингова кампанія відзначилася цікавим підходом до крадіжки облікових даних жертви: зловмисники використовують API популярного месенджера Telegram для створення шкідливих доменів.

Поділитися
Exit mobile version