Microsoft виправила 87 уразливостей в своїх продуктах

3 хв. читання
samsung windows

У вівторок, 13 жовтня, компанія Microsoft випустила щомісячні оновлення безпеки для своїх продуктів.

Найнебезпечнішою виправленою уразливістю в цьому місяці є CVE-2020-16898 – уразливість віддаленого виконання коду в стеці Windows TCP/IP. Уразливість дозволяє атакуючому захопити контроль над Windows шляхом відправки через мережеве з’єднання шкідливих пакетів ICMPv6 Router Advertisement.

Уразливість була виявлена ​​інженерами Microsoft під час внутрішнього тестування і зачіпає, зокрема, Windows 10 і Windows Server 2019. За шкалою оцінки небезпеки проблема отримала 9,8 балів із 10. У зв’язку з цим настійно рекомендується встановити оновлення. В якості альтернативи також можна відключити підтримку ICMPv6 RDNSS. Це стане тимчасовим рішенням для системних адміністраторів і дасть їм додатковий час на тестування оновлення.

Ще однією вразливістю віддаленого виконання коду, виправленою Microsoft є уразливість CVE-2020-16947 в Outlook. Зловмисник може проексплуатувати її, змусивши жертву відкрити в Outlook особливим чином конфігурований файл.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як за допомогою командного рядка швидко відкривати програми?

Як виявити підозрілий електронний лист та не потрапити на гачок до спамерів? – ІНСТРУКЦІЯ

Що таке ризиковане ПЗ, як його уникнути, виявити та видалити. Поради

Що робити, якщо Ви потрапляєте під фішинг-атаку? Поради

Як надсилати листи з іншою адресою відправника в Outlook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як безпечно зберігати файли на Google Диску? Поради

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнайтеся в статті, як доставляється зловмисне програмне забезпечення?

До речі, цензурування Інтернету в 15 країнах здійснюється завдяки американській технології.

Цікаво знати, що спосіб створення знімка екрана на телефоні або планшеті Android залежить від Вашої моделі. Однак за допомогою зручної програми Ви можете зробити знімок екрана, просто торкнувшись задньої панелі пристрою.

Також стало відомо, що вірус Covid-19 може залишатися небезпечним на таких поверхнях як екрани смартфонів набагато довше, ніж вважалося раніше.

Оновлення watchOS 7 для Apple Watch представило нову функцію для всіх, кого турбує гігієна рук під час пандемії COVID, – відстеження миття рук. Як її налаштувати, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version