Microsoft випустила антивірус для інших платформ

4 хв. читання

Майже через рік після випуску Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP) для комп’ютерів під управлінням macOS, Microsoft на днях оголосила про презентацію свого антивірусного програмного забезпечення для різних дистрибутивів Linux, включаючи Ubuntu, RHEL, CentOS та Debian.

Microsoft також планує незабаром випустити програми Defender ATP для смартфонів та інших пристроїв, на яких працює операційна система Android i Apple iOS для мобільних пристроїв Google. Про це пише TheHackerNews.

“Ми знаємо, що середовище наших клієнтів є складним та неоднорідним. Забезпечення всебічного захисту на багатьох платформах за допомогою єдиного рішення важливіше, ніж будь-коли”, – заявили в компанії. “Наступного тижня на конференції RSA ми проведемо презентацію  нашого внеску у захист від мобільної загрози  – з роботою, яку ми робимо. Зокрема. це будуть наші рішення для Android та iOS.”

microsoft defender atp for
Ви, можливо, багато разів чули, що “Linux не потребує антивірусного програмного забезпечення”, але це вже не так. З останніх кількох років хакери почали приділяти більше уваги платформам Linux та macOS, роблячи їх новою ціллю для вірусів, троянів, шпигунських програм, рекламного ПЗ, викупового програмного забезпечення та інших  загроз.
Незважаючи на те, що поверхня атаки для Linux набагато менша, у Linux є своя частка вразливих ситуацій та загроз зловмисного програмного забезпечення, і для забезпечення безпеки Вашої системи Вам потрібен активний моніторинг.

За даними Microsoft, Defender ATP – це уніфікована платформа кінцевих точок для профілактичного захисту, виявлення після порушення, автоматизованого розслідування та реагування на них. Він активно моніторить користувачів, електронну пошту, додатки та кінцеві точки, щоб автоматично виявляти, досліджувати та припиняти узгоджені багатоточкові атаки.

“Можливості штучного інтелекту, вбудовані в рішення безпеки Microsoft, засновані на 8 трильйонах щоденних сигналів загрози та огляді 3500 експертів з безпеки. Спеціальні алгоритми та моделі машинного навчання  навчаються на мільярдах запитів щодня”, – сказала Енн Джонсон, корпоративний віце президент та керівник групи з питань кібербезпеки у Microsoft.

Графік, коли Microsoft випустить версії свого антивіруса для iOS та Android, не вказаний, хоча компанія заявила, що вони будуть доступні пізніше, але точно вийдуть у цьому році.

Нагадуємо, офіційний додаток Firefox Private Network VPN для Android вже доступний для завантаження в Google Play, хоча сам VPN-сервіс знаходиться в статусі закритого бета-тестування.

Також двоє 31-річних мешканців Харківщини за допомогою активного сканування сайту на вразливість із використанням спеціалізованого програмного забезпечення та засобів анонімізації здійснювали несанкціоновані втручання в роботу сайтів конкурентів та отримували доступ баз даних.

Зверніть увагу, кільця з NFC-чипом стали доступними для власників карток Visa, випущених державним “Ощадбанком”. Клієнти банку отримали можливість користувтаися технологічною новинкою, за яку доведеться викласти 3,5 тисячі гривень.

До речі, за допомогою TensorFlow.js можна в режимі реального часу “стерти” людини в кадрі, при цьому вся навколишня його обстановка залишається колишньою.

Окрім цього, Google надає користувачам можливість синхронізувати паролі при авторизації в облікового запису, проте в майбутньому в браузері Chrome можуть з’явитися додаткові налаштування контролю, які дозволять користувачам вибирати, які паролі і де потрібно зберігати – локально на пристрої, в хмарі або в обліковому записі Google.

Поділитися
Exit mobile version