Нові MacBook на платформі ARM з’являться вже наступного року

3 хв. читання
macbook app

Apple може випустити свій перший ноутбук на основі ARM без процесора Intel вже в наступному році, повідомляє авторитетний аналітик компанії KGI Securities Мін-Чі Куо.

Аналітик, який часто правильно прогнозує тенденції Apple, перш ніж вони сформуються, каже, що новий MacBook з’явиться десь у найближчі 12-18 місяців і матиме власний процесор, не розроблений Intel. Про це пише видання TheVerge.

Kуо зробив подібне передбачення у 2018 році- незабаром після серії новин, опублікованих приблизно два роки тому, експерт вперше заявив, що Apple буде відмовлятися від процесорів Intel, щоб зосередитися на власних процесорах, виготовлених на замовлення та заснованих на архітектурі ARM. Таким чином, схоже, що оригінальний прогноз Куо в принципі відповідає передбачуваному періоду – 2021 року.

Apple ніколи повністю не підтверджувала свої наміри відмовитись від процесорів Intel для Mac, але її діяльність та ключові нові призначення на посади за останні кілька років сильно натякнули на її наміри створювати власні чипи для настільних комп’ютерів та ноутбуків, як це почали робити з iPhone. Таким чином, це може зменшити залежність від інших виробників. ARM – це фундамент Apple для власних чипів Apple Watch, iPad та iPhone, і компанія наполегливо набирає штат у відділ проектування архітектури ARM, щоб закріпити свої плани щодо створення нових власних компонентів. Також в деяких компонентах MacOS останніх версій знайшли згадки про процесори AMD, що натякає на можливий перехід Apple і на платформу Zen ( процесори ліній  Ryzen/Threadripper).

Нагадуємо, офіційний додаток Firefox Private Network VPN для Android вже доступний для завантаження в Google Play, хоча сам VPN-сервіс знаходиться в статусі закритого бета-тестування.

Також двоє 31-річних мешканців Харківщини за допомогою активного сканування сайту на вразливість із використанням спеціалізованого програмного забезпечення та засобів анонімізації здійснювали несанкціоновані втручання в роботу сайтів конкурентів та отримували доступ баз даних.

Зверніть увагу, кільця з NFC-чипом стали доступними для власників карток Visa, випущених державним “Ощадбанком”. Клієнти банку отримали можливість користувтаися технологічною новинкою, за яку доведеться викласти 3,5 тисячі гривень.

До речі, за допомогою TensorFlow.js можна в режимі реального часу “стерти” людини в кадрі, при цьому вся навколишня його обстановка залишається колишньою.

Окрім цього, Google надає користувачам можливість синхронізувати паролі при авторизації в облікового запису, проте в майбутньому в браузері Chrome можуть з’явитися додаткові налаштування контролю, які дозволять користувачам вибирати, які паролі і де потрібно зберігати – локально на пристрої, в хмарі або в обліковому записі Google.

Поділитися
Exit mobile version