Найбільший у світі НПЗ атакували дрони

3 хв. читання

Пожежі, що виникли в суботу, 14 вересня, на двох заводах національної нафтової компанії Саудівської Аравії Saudi Aramco стали наслідком атаки з використанням безпілотних літальних апаратів. Про це повідомило інформагентство Associated Press з посиланням на представників влади.

За даними АР, одне з постраждалих підприємств – нафтопереробний завод в Абкайке, що вважається найбільшим в світі. В цей час пожежа на обох заводах узята під контроль.

Влада не розкрила інформацію про цілі атаки і масштаби можливого збитку. Про відповідальність за атаку поки ніхто не заявив.

Раніше об’єкти нафтової галузі Саудівської Аравії вже піддавалися схожим атакам. Зокрема, в травні нинішнього року начинені вибухівкою дрони атакували дві нафтові станції, що належать Saudi Aramco. Тоді відповідальність за атаку взяли на себе повстанці-хусити в Ємені, підтримувані Іраном.

dron

До речі, Google представила можливість автоматичного створення резервних копій на Android, якою зможуть скористатися передплатники хмарного сервісу Google One.

Нагадаємо, Apple часто називала свою мобільну операційну систему однією з найбільш захищених і безпечних, але хакерам вже вдалося знайти серйозну уразливість в одній з останніх бета-версій iOS 13.

Також багато людей вважають, ніби програмні продукти Apple безпечніші, ніж інші, однак, як показують дані телеметрії за перше півріччя 2019 року, “яблучна” екосистема все більше цікавить кіберзлочинців.

Стало відомо, що зловмисники можуть використовувати справжні файли Microsoft Teams для виконання шкідливого ​​навантаження за допомогою підробленої папки встановлення.

Режим “Інкогніто” у браузерах надає належний рівень конфіденційності без додаткових зусиль. Він потрібен не лише для того, щоб браузер “не запам’ятовував” сайти, які Ви відвідали. Крім історії відвідувань, браузер не зберігає введені паролі і логіни, не зберігає файли cookies і не вивантажує дані сайтів в кеш. Всі ці три пункти містять конфіденційну інформацію про Вас і Ваші екаунти. А це завжди ласий шматочок для зловмисників. Як увімкнути конфіденційний режим у Chrome, Firefox, Opera, Internet Explorer, Microsoft Edge і Safari на різних платформах, читайте у статті.

Нещодавно дослідники з кібербезпеки виявили існування нової та раніше не виявленої критичної вразливості на SIM-картах, яка могла б давати можливість віддаленим зловмисникам компрометувати цільові мобільні телефони та шпигувати за жертвами, лише надсилаючи SMS.

Зверніть увагу, Cybercalm писав, що у месенджері Telegram існував баг, який давав можливість віддалено видаляти вміст з пристроїв одержувачів. Тепер Telegram вирішив проблему з конфіденційністю та винагородив дослідника, який знайшов прогалину у безпеці.

Нові iPhone у майбутньому матимуть не лише новий дизайн, але й підекранний сканер відбитків пальців. Однак, як стало відомо, Apple працює над абсолютно новим способом біометричної ідентифікації для своїх пристроїв.

Після того, як на Вашому смартфоні оселиться вірус, він починає “поводитись дивно”. Є ряд непрямих ознак, які свідчать про те, що Ваш девайс містить небажане програмне забезпечення. З цієї статті Ви дізнаєтесь, як без спеціальних програм знайти та видалити його.

Поділитися
Exit mobile version