Небажане ПЗ буде блокуватися в Windows 10 за замовчуванням

2 хв. читання
Windows 10 user

Microsoft ввімкнула захист від потенційно небажаних програм (Potentially Unwanted Apps, PUA) в Захиснику Windows в операційній системі Windows 10.

За словами фахівців Microsoft, потенційно небажані програми можуть стати причиною повільної роботи пристрою, показувати небажану рекламу або, в гіршому випадку, встановлювати інше програмне забезпечення, яке може бути більш небезпечним або дратівливим. Подібні програми не обов’язково шкідливі, але зазвичай ці програми не є необхідним.

Компанія представила підтримку блокування PUA в Windows 10 в 2018 році, але користувачам доводилося вмикати цю функцію за допомогою PowerShell. Можливість ввімкнути або налаштувати захист в розділі “Безпека Windows” була представлена ​​в травневому оновленні безпеки для Windows 10 в 2020 році.

Захист від потенційно небажаних програм ввімкнений за замовчуванням з серпня 2021 року, але тільки для користувачів Windows 10, які використовують Захисник Windows, а не стороннє рішення безпеки.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

В Україні користувачів Android та iOS атакує небезпечне шкідливе ПЗ

Чи варто використовувати VPN для перегляду усіх веб-сторінок? ПОРАДИ

Як перевірити шкідливий чи безпечний сайт? – ПОРАДИ

Як змусити AirPods повідомляти про дзвінки та сповіщення на iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перевірити, які програми на iPhone Ви використовуєте найчастіше? – ІНСТРУКЦІЯ

До речі, користувачі ніколи не зможуть встановити Windows 11 на несумісні пристрої. Групова політика не дозволить Вам обійти обмеження апаратного забезпечення для установки Windows 11.

Apple має намір додати підтримку системи розпізнавання осіб Face ID на комп’ютери Mac протягом наступних двох років. Про це повідомив оглядач Bloomberg.

Зловмисники все частіше використовують безкоштовний месенджер Discord як канал для поширення шкідливих програм.

Окрім цього, стало відомо про великий витік даних учасників Clubhouse. Провідний експерт з кібербезпеки Джіт Джайн повідомив, що повна база телефонних номерів Clubhouse виставлена ​​на продаж в Darknet.

Також стало відомо, що операційна система Windows 11, яка ще офіційно не вийшла, але вже доступна для скачування і попереднього знайомства, використовується зловмисниками, які намагаються підсунути користувачеві шкідливе ПЗ під виглядом нової ОС.

Поділитися
Exit mobile version