Нідерланди звинувачують Microsoft у зборі урядових даних

4 хв. читання
Microsoft

Microsoft в черговий раз звинуватили в таємному зборі даних. Згідно з результатами дослідження компанії Privacy Company, проведеного на замовлення Міністерства безпеки і правосуддя Нідерландів (Ministerie van Justitie en Veiligheid), пакет Microsoft Office Online і мобільні додатки Microsoft продовжують порушувати політику конфіденційності.

У зв’язку з цим відомство порекомендувало урядовим установам не використовувати Microsoft Office Online і мобільні додатки, пише Securitylab.

У травні нинішнього року компанія Microsoft і уряд Нідерландів уклали угоду про нову політику конфіденційності, покликану усунути побоювання, викликані виходом у 2018 році звіту від Privacy Company. У ньому вказувалося, що пакет Office 365 ProPlus збирав телеметрію з більш ніж 300 тис. урядових комп’ютерів і відправляв інформацію в США. Дані телеметрії містили в тому числі адреси електронної пошти, запити на переклад на ту чи іншу мову тощо.

У той час як інші додатки для Windows і Office були приведені у відповідність з новою політикою конфіденційності, мобільні додатки Office і Office Online продовжують збирати інформацію про активність користувачів, як і деякі функції в Windows 10 Enterprise. Більш того, зміни, реалізовані в Office 365 ProPlus, поки не доступні в Office Online.

Фахівці рекомендують держустановам утриматися від використання Office Online і мобільних додатків Office, а також встановити мінімальний рівень збору інформації в Windows 10.

Звіт є частиною масштабних переговорів, які Microsoft веде з ЄС після порушення вимог Загального регламенту щодо захисту даних (GDPR). У листопаді 2018 року стало відомо, що через вбудований в Office механізм компанія збирала великі обсяги даних про індивідуальне використання Word, Excel, PowerPoint і Outlook без належного повідомлення.

До речі, баги і помилки властиві будь-якій операційній системі, і лагодять їх розробники, на жаль, не завжди відразу. Якщо Ви зіткнулися на Android із проблемою підключення до мережі, то з цією проблемою Вам допоможе ця стаття.

Нагадаємо, версія Microsoft Edge, встановлена в Windows 10, відправляє повну URL-адресу сайтів, які відвідує користувач, компанії Microsoft. Ці дані містять не тільки інформацію про сторінку, а й ідентифікатор безпеки.

Також незабаром вийде на ринок Windows 11, і стане вона новою найкращою в світі ОС для електронних пристроїв, стверджують розробники.

Стало відомо, що компанія “Viber”, яка володіє однойменним месенджером, планує відкрити в Україні офіс і набирає штат працівників.

Окрім цього, навіть правоохоронні органи втратять можливість прослуховувати мобільні пристрої з запуском технологій 5G.

Якщо смартфон став Вашим цифровим помічником у повсякденному житті й у роботі, пропонуємо добірку мобільних сервісів для монтажу відео. Вони стануть Вам у нагоді, коли Ви перебуваєте на цікавій події, за кордоном, маєте гарні кадри але не маєте часу, щоб змонтувати їх у непростому Premiere Pro, радять фахівці громадської організації “Інтерньюз-Україна“.

Зверніть увагу, дослідник з компанії Cure53 Алекс Інфюр (Alex Inführ) повідомив, що патч для недавно виправленої уразливості в офісному пакеті LibreOffice можна обійти. Для виконання коду на системі зловмиснику досить змусити жертву відкрити шкідливий документ.

Аналітики Mangrove Capital Partners заявляють, що Apple представить операційну систему SiriOS в 2020 році. Вона буде використовуватися в пристроях “інтернету речей”.

Майже чотири мільйони доларів обходиться компаніям один інцидент витоку даних внаслідок хакерських атак.

Поділитися
Exit mobile version