Нова лінійка iPhone 12: чим вона краща за попередників?

5 хв. читання

Ввечері у вівторок, 13 жовтня, компанія Apple презентувала новий iPhone 12.

У самій компанії одразу назвали головну перевагу – новий iPhone 12 працюватиме на 5G, а це означає рекордну швидкість. Про це пише ВВС.

“Це початок нової ери для iPhone”, – заявив під час презентації виконавчий директор Apple Тім Кук.

Вперше за багато років презентація нового iPhone відбулася з затримкою – усе через пандемію.

У вересні компанія показала нові Apple Watch та iPad, презентацію айфонів довелося змістити на жовтень, а на нові Macbook, за прогнозами, доведеться чекати ще довше – принаймні до листопада.

Що нового

Лінійка нових айфонів, як і прогнозували, буде складатися не з трьох, а з чотирьох моделей смартфонів. Окрім звичайної версії, а також версій Pro і Pro Max, додасться ще одна – з iPhone Mini.

iPhone 12

Вона буде найменшою з усіх, і з екраном 5,4 дюйма за габаритами буде схожою на iPhone SE.

Новий iPhone 12 на 11% тонший за попередників та на 16% легший.

Традиційно для Apple, одним із ключових нововведень в айфонах став новий процесор. Цього разу йдеться про модель A14 Bionic, разом із якою Apple перейшла на 5-нанометровий техпроцес – першою серед конкурентів на ринку мобільних пристроїв.

Екран покриватиме Ceramic Shield, що, за словами розробників, робить новий iPhone у 4 рази більш витривалим до пошкоджень.

Айфони дещо зміняться і візуально – стануть трохи “гострішими” по краях і отримають новий колір корпусу: смартфони стануть доступними у темньо-синьому кольорі, – це на додачу до чорного, білого, червоного та світло-зеленого.

У флагманських версіях рамка пристрою також буде не алюмінієвою, як раніше, а сталевою, а самі вони будуть у чотирьох кольорах – сріблястий, золотий, графіт та синій. Їхні екрани збільшаться – у iPhone Pro із 5,8 дюймів до 6,1дюймів, а Pro Max – із 6,5 дюймів до 6,7.

Окрім того, усі нові айфони будуть оснащені OLED-екранами, які раніше отримували лише топові моделі. Для користувача це означає, що кольори, що відображатимуться на дисплеї, будуть більш глибокими та контрастними.

В iPhone 12 Pro – три камери, і загалом “начинка” камер на нових iPhone матиме деякі покращення – зокрема, більші оптичний зум і діафрагма, яка дозволить отримувати кращі знімки в умовах поганого освітлення.

Скільки коштуватиме і коли можна буде придбати:

  • iPhone 12 – від 799 доларів;
  • iPhone 12 Pro – від 999 доларів;
  • iPhone 12 Pro Max – від 1099 доларів;
  • iPhone 12 Mini – від 699 доларів.

Перші замовлення на iPhone 12 та iPhone 12 Pro у США можна буде зробити цієї пятниці, 16 жовтня, а отримати – за тиждень, 23 жовтня. “Максі” та “Міні” версії можна буде замовити з 6 листопада, а отримати – 13.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як за допомогою командного рядка швидко відкривати програми?

Як виявити підозрілий електронний лист та не потрапити на гачок до спамерів? – ІНСТРУКЦІЯ

Що таке ризиковане ПЗ, як його уникнути, виявити та видалити. Поради

Що робити, якщо Ви потрапляєте під фішинг-атаку? Поради

Як надсилати листи з іншою адресою відправника в Outlook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як безпечно зберігати файли на Google Диску? Поради

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнайтеся в статті, як доставляється зловмисне програмне забезпечення?

До речі, цензурування Інтернету в 15 країнах здійснюється завдяки американській технології.

Цікаво знати, що спосіб створення знімка екрана на телефоні або планшеті Android залежить від Вашої моделі. Однак за допомогою зручної програми Ви можете зробити знімок екрана, просто торкнувшись задньої панелі пристрою.

Також стало відомо, що вірус Covid-19 може залишатися небезпечним на таких поверхнях як екрани смартфонів набагато довше, ніж вважалося раніше.

Оновлення watchOS 7 для Apple Watch представило нову функцію для всіх, кого турбує гігієна рук під час пандемії COVID, – відстеження миття рук. Як її налаштувати, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version