Оновлення Chrome блокує завантаження Mac

3 хв. читання

У Мережі з’явилися скарги від користувачів Mac на те, що після вимкнення або перезавантаження комп’ютера система раптом перестає завантажуватися.

Одні звинувачують якийсь “вірус”, інші ж списують все на пошкодження однієї із системних папок. Однак причиною проблеми виявилося оновлення для Google Chrome, яке випадково видалило символьне посилання the/var.

Як повідомляє Google, проблема пов’язана з помилкою в новій версії механізму для оновлення ПЗ Google Keystone. Відповідно до публікації в блозі Mr. Macintosh, з неможливістю завантаження системи зіткнулися тільки користувачі версій macOS від 10.9 до 10.14, відключити функцію безпеки Software Integrity Protection (SIP). Зокрема, проблема торкнулася користувачів редактора відео Avid Media Composer. Як правило, користувачі цього ПЗ використовують сторонні відеокарти і тому змушені відключати SIP.

Google тимчасово призупинила розсилку оновлень для Chrome і опублікувала інструкції з відновлення символічного посилання the/var. Для відновлення посилання потрібно перезавантажити комп’ютер у режимі відновлення, в меню “Програми” вибрати програму “Термінал” і запустити наступні команди:

chroot/Volumes/Macintosh\HD#”Macintosh HD”is the default

rm -rf/Library/Google/GoogleSoftwareUpdate/GoogleSoftwareUpdate.bundle

mv var var_back # var may not exist, but this is fine

ln -sh private/var var

chflags -h restricted/var

chflags -h hidden/var

xattr -sw com.apple.rootless “”/var

Далі слід перезавантажити комп’ютер, і проблемне оновлення буде видалено.

macbook code1

Нагадаємо, нову активність сімейства шкідливих програм Zebrocy групи кіберзлочинців Sedni виявили фахівці компанії ESET. Цього разу кампанія зловмисників спрямована на посольства та міністерства закордонних справ у країнах Східної Європи та Центральної Азії.

Завдяки WatchOS 6 смарт-годинник Apple Watch наближається до самостійного пристрою. Раніше Ви не могли б налаштувати Apple Watch без iPhone, а тепер Ви можете встановлювати та видаляти додатки, не торкаючись свого смартфона.

Також Співробітник Microsoft Аарон Лоуер (Aaron Lower) детально пояснив, як працює нова функція “Завантаження з хмари” в Windows 10 20H1 (версія 2003). В офіційному блозі Windows Insider опубліковали матеріал, в якому Лоуер розповідає про вбудовані функції повернення Windows 10 до вихідного стану, а також про розділи відновлення.

Зауважте, що Apple випустила оновлення iOS 13.1 та iPadOS раніше, ніж планувала. Це повинно виправити деякі помилки, знайдені у досить “сирій” версії iOS 13.0. Але компанія вже попереджає клієнтів про ще одну помилку, яку вона ще не виправила.

Часом трапляється, що Play Маркет перестає працювати. Які фактори на це можуть вплинути, та що робити, аби знову отримати доступ до віртуального магазину додатків, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version