Особисті дані без згоди громадян почнуть збирати у Франції

3 хв. читання
ai 3

З листопада нинішнього року уряд Франції почне видавати цифрові паспорти з ідентифікацією на основі розпізнавання осіб у рамках біометричної програми Alicem, яку просуває французький уряд.

Цим самим французький уряд нібито хоче надати громадянам можливість здійснювати захищену цифрову ідентифікацію особистості за допомогою мобільних пристроїв.

Додаток Alicem, розроблений тільки для Android-пристроїв, буде єдиним способом для французів створити легальний цифровий ідентифікатор за допомогою системи розпізнавання осіб, повідомляє Bloomberg.

Ідентифікація відбуватиметься шляхом одноразової реєстрації, що працює за допомогою порівняння фотографії користувача в біометричному паспорті з відео, знятим в додатку. Зв’язок між смартфоном і паспортом буде здійснюватися через вбудовані чипи.

Як запевняє французька влада, ідентифікаційна система не використовуватиметься для відстеження жителів. На відміну від Китаю і Сингапуру, країна не буде інтегрувати дані про розпізнавання осіб в ідентифікаційні бази даних громадян. За словами представників Міністерства внутрішніх справ Франції, яке розробило програму Alicem, зібрані дані будуть видалятися через кілька секунд після реєстрації.

За словами критиків цієї ідеї, програма порушує вимогу європейського регламенту щодо захисту даних, згідно з яким корпорації і держави не можуть збирати конфіденційні дані громадян без їх дозволу.

Нагадаємо, розробники WhatsApp тестують функцію повідомлень. що зникають. Вона вже доступна в бета-версії месенджера для Android всім, хто бере участь у програмі попереднього тестування

Масштабний сервіс для масової розсилки електронних повідомлень викрили працівники кіберполіції. Ресурс використовувався для створення бот-ферм, розсилки спамових повідомлень та реєстрацій електронної пошти, з яких здійснювалися анонімні повідомлення про замінування.

Також команда фахівців компанії OPPO ZIWU Cyber ​​Security Lab, Китайського університету Гонконгу та Сінгапурського університету управління виявили множинні уразливості в компонентах VoIP операційної системи Android.

Зауважте, що на iPhone з версією iOS 8 перестане працювати WhatsApp. Тому, щоб користуватися месенджером і надалі, Вам потрібно мати версію iOS 9 або новіше.

До речі, в Windows передбачений вбудований інструмент для шифрування під назвою BitLocker, проте він за замовчуванням довіряє стороннім SSD-накопичувачів, в яких реалізовано власне шифрування на апаратному рівні. Проте, з останнім оновленням Windows 10 операційна система перестане довіряти стороннім SSD-накопичувачам і буде сприймати їх як такі, що не використовують шифрування.

Поділитися
Exit mobile version