Після впровадження 5G стане не важливо, який у Вас смартфон

3 хв. читання

Ера 5G стане кінцем гонитви за розміром. Адже буде не важливо, скільки у Вашому гаджеті гігабайтів чи терабайтів. А все завдяки надшвидкому хмарному доступу. Про це заявив генеральний директор OnePlus Піт Лау на MWC 2019, пише ITsider.

“Люди зараз стурбовані розміром вбудованої пам’яті на своєму пристрої для того, щоб зберігати більшу кількість фотографій, але (5G) дозволить більш оперативно використовувати хмарне сховище”, – каже Лау. “Це дозволить людям більше не зосереджуватися на тому, чи має його смартфон 128 ГБ або 512 ГБ пам’яті, і повністю змінить наш досвід фотозйомки на пристрої”.

Заміна вбудованої пам’яті на 5G також може допомогти збалансувати ціни на смартфони. Samsung просить $600 за перехід з 128 ГБ пам’яті на 1 ТБ, а SanDisk продає свою карту пам’яті рекордного обсягу за $450.

Те, що описує Лау, не відбудеться в цьому році. Він визначив три етапи у розвитку 5G. Зараз ми знаходимося в початковій стадії. Починаючи з 2021 року “5G + штучний інтелект + хмарна функціональність” візьмуть на себе і значно поліпшать “розумних” помічників, каже керівник OnePlus. Потім, у 2025 році, ми увійдемо в “еру розквіту Інтернету речей”.

inni2

Президент Qualcomm Кріштіану Амон, виступаючи на тій же сцені MWC, сказав, що потокова передача 5G може вбити ігрові приставки. Або, принаймні, зробити так, щоб Вам ніколи не доводилося оновлювати їх.

“Ми побачимо сценарій, при якому в кінцевому підсумку не буде необхідності в нових консолях”, – сказав він. “Будуть доступні необмежені можливості обробки даних”.

У нових мережах 95 відсотків відеоконтенту будуть передаватися в 4K, руйнуючи нинішні бар’єри, що обмежують відео, і соціальні мережі стануть “прямою трансляцією віртуальної присутності”, сказав Амон.

До речі, Qualcomm робить наступний крок до 5G, обіцяючи Windows-ноутбуки з підтримкою 5G та інтегровану підтримку 5G у смартфонах уже наступного року. Як чипсет 8cx 5G для ПК, так і його безіменний майбутній інтегрований чипсет для смартфонів будуть містити новий модем Snapdragon X55, який підтримує всі поточні глобально заплановані мережі 5G.

Також стало відомо, що з пристроїв, які використовують технології 4G і 5G, можна перехоплювати дані телефонних дзвінків та інформацію про місцезнаходження. Про це йдеться у дослідженні фахівців з кібербезпеки.

Поділитися
Exit mobile version