Роботи почали замінювати людей у боротьбі з COVID-19

3 хв. читання
robot 2

У той час, коли пандемія охоплює світ, люди забули про ще одну проблему, що постає перед ними, – роботи продовжують замінювати людські робочі місця. На думку аналітиків цей процес значно прискориться внаслідок спалаху COVID-19.

“COVID-19 змінює переваги споживачів і відкриває нові можливості для автоматизації” – каже Мартін Форд.

Великі та малі компанії поширюють використання роботів для скорочення кількості персоналу, тому що людям доводиться кожного дня долати відстань и витрачати певний час, щоб дістатися на роботу, пише BBC.

Роботів також використовують для виконання завдань, які працівники не можуть виконувати вдома. Наприклад, Walmart, найбільший ритейлер у США, використовує роботів для очищення підлог.

Роботів у Південній Кореї використовували для вимірювання температури та розповсюдження дезінфікуючих засобів для рук. Оскільки фахівці з охорони здоров’я попереджають, що до 2021 року можуть бути вжиті деякі заходи соціальної ізоляції, роботи-робітники стануть необхідними у повсякденному житті.

Сьогодні великим попитом користуються компанії, що займаються очищенням та дезінфекцією приміщень. Данський виробник дезінфекційних роботів – UVD Robots, доставив сотні своїх машин до лікарень Китаю та Європи. Експерти попереджають, що тепер люди будуть частіше бачити роботів, які дезінфікують офіси, школи, кінотеатри, торгівельні центри та інші місця скупчення.

Сфера харчування – ще одна сфера, де використання роботів, ймовірно, зросте через пандемію. Мережі швидкого харчування, такі як McDonald’s, вже тестують роботів як кухарів. Також на складах Amazon та Walmart використовують роботів для підвищення ефективності, компанії прагнуть залучити їх для сортування, доставки та упаковки.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ЗРОБИТИ ВАШУ ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЮ МАКСИМАЛЬНО БЕЗПЕЧНОЮ? ПОРАДИ

ЩО КРАЩЕ – “ВИМКНУТИ” ЧИ “ПЕРЕЗАВАНТАЖИТИ” КОМП’ЮТЕР? ПОРАДИ ЕКСПЕРТІВ

ЯК ЗРОБИТИ ВІДДАЛЕНИЙ РЕЖИМ РОБОТИ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ БЕЗПЕЧНИМ? ПОРАДИ

ФІШИНГ ТА СПАМ: ЯК РОЗПІЗНАТИ ІНТЕРНЕТ-ШАХРАЙСТВА, ПОВ’ЯЗАНІ З COVID-19?

АПГРЕЙД ВАШОГО КОМП’ЮТЕРА: 5 КОМПЛЕКТУЮЧИХ, ЯКІ ВАРТО ОНОВИТИ В ПЕРШУ ЧЕРГУ

На час карантину під час Вашої роботи вдома існує більша загроза бути підданим кіберзламу, ніж би Ви виконували завдання в офісі. Щоб зменшити ризики інфікування шкідливими програмами та підвищити безпеку віддаленого доступу,  дотримуйтесь наступних правил.

Нагадаємо, компанії Apple і Google об’єдналися, щоб створити систему відстеження контактів з хворими коронавірусом на iOS і Android.

Також понад 300 облікових записів Zoom виявили на одному з форумів у Даркнеті, де викладаються та продаються різні особисті дані.

Якщо Ваш смартфон потрапить до чужих рук, уся Ваша конфіденційна інформація може бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо потурбуватися про безпеку своїх даних задовго до втрати чи викрадення телефону

Поділитися
Exit mobile version