Шолом з віртуальною реальністю від Apple може з’явитися за рік

3 хв. читання
apple VR

Популярний аналітик Мінг-Чі Куо виступив із новим звітом для інвесторів. У ньому він розповів про плани Apple на сферу віртуальної (VR) і доповненої (AR) реальностей.

Судячи з його слів, перший шолом з технологією VR або AR від Apple варто чекати вже в 2022 році. Потім, в 2025 році, компанія випустить “розумні” окуляри з підтримкою доповненої реальності. Також між 2030 і 2040 роками, Куо каже, що Apple може випустити контактні лінзи з функціями доповненої реальності, пише 9To5Mac.

Варто відзначити, що AR-контакти, швидше за все, покладатимуться на iPhone для підключення та не матимуть незалежної обчислювальної потужності. Це означає, що контакти слугуватимуть доповненням до роботи iPhone, а не чимось абсолютно окремим. Однак, залежно від технологічного прогресу в цій категорії, Apple може суттєво змінити свої плани.

Зауважимо, що за словами Куо це абсолютно не гарантований проект для Apple. Насправді Куо навіть каже, що в даний час для контактних лінз AR немає графіка запуску. Тим не менш, аналітик пояснює, що це сфера інтересів для Apple як частина більш широкого галузевого поштовху до “невидимих обчислень”.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Signal чи Telegram: який додаток кращий для чату?

Топ-7 альтернативних месенджерів на заміну WhatsApp

Як перевірити швидкість з’єднання на Вашому комп’ютері? ІНСТРУКЦІЯ

Обережно, фальшивка! Популярні схеми шахрайства з вакциною від COVID-19

Як перейти на приватну пошукову систему DuckDuckGo? – ІНСТРУКЦІЯ

Як позбутися WhatsApp на Android та iOS? – ІНСТРУКЦІЯ

Як анонімно користуватися Signal або Telegram? ПОРАДИ

Нагадаємо, сінгапурська технологічна компанія Smart Media4U Technology заявила про виправлення уразливостей у додатку SHAREit, які могли дозволити зловмисникам віддалено виконувати довільний код на пристроях користувачів. Помилки безпеки впливають на додаток компанії SHAREit для Android, додаток, який завантажили понад 1 мільярд разів.

Дослідники з компанії Red Canary знайшли нову шкідливу програму, розроблену для атак на комп’ютери Apple MacВін отримав назву Silver Sparrow і вже встиг заразити приблизно 30 тис. пристроїв у 153 країнах світу, включаючи США, Великобританію, Канаду, Францію і Німеччину.

Також фахівці у галузі кібербезпеки виявили новий метод атаки, що дозволяє зловмисникам “обдурити” термінал для оплати (POS-термінал) і змусити його думати, що безконтактна картка Mastercard насправді є картою Visa.

Як стало відомо, минулими вихідними стався витік діалогів деяких користувачів Clubhouse. Компанія запевнила, що заблокувала хакера і вживає додаткових заходів безпеки, але розраховувати на приватність і захищеність розмов в соцмережі не варто, попередили експерти.

До речі, нещодавно виявлена ​​фішингова кампанія відзначилася цікавим підходом до крадіжки облікових даних жертви: зловмисники використовують API популярного месенджера Telegram для створення шкідливих доменів.

Поділитися
Exit mobile version