Tesla можна зламати за допомогою рекламного ролика

2 хв. читання
tesla1

Вчені ізраїльського Університету імені Бен Гуріона, останні два роки працювали над виявленням уразливостей технологій машинного зору, опублікували результати своїх досліджень.

На їхню думку, збити з пантелику автопілот Tesla можна за допомогою електронних дорожніх щитів, якщо запустити на них потрібну інформацію.

Вони зімітували злам білборда і дистанційно підключилися до нього. Після цього в рекламний ролик додали фейковий дорожній знак з обмеженням швидкості.

З’ясувалося, що автопілоту авто потрібно всього 0,42 секунди, щоб відреагувати на зміну картинки. Це загрожує аварійними ситуаціями на дорозі, адже інші водії не встигають з такою швидкістю зреагувати на змін навколишнього середовища.

Підкреслюється, що цей підроблений знак зміг ввести в оману навіть останню версію системи допомоги водієві Tesla.

Експерти висловили стурбованість, що такі атаки не вимагають спеціальних знань і складного обладнання, а провести їх можна дистанційно.

Радимо звернути увагу на поради, про які пише Cybercalm, а саме:

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як за допомогою командного рядка швидко відкрити програми?

Як виявити підозрілий електронний лист і не шукати на гачку до спамерів? – ІНСТРУКЦІЯ

Що таке ризиковане ПЗ, як його уникнути, виявити та видалити. Поради

Що робити, якщо Ви купуєте під фішинг-атаку? Поради

Як надсилати список з іншої адресою відправника в Outlook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як безпечно зберігати файли на Google Диску? Поради

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнатися в статтях,  як достатньо за допомогою зловмисного програмного забезпечення?

До речі,  ціноутворення Інтернету в 15 країнах  здійснюється завдяки американським технологіям.

Цікаво знати, що створюється створення знімка екрана на телефоні або планшеті Android через вашу модель. Однак, за допомогою зручної програми  Ви можете зробити знімок екрана, просто торкнувшись задньої панелі пристрою .

Також стало відомо, що вірус Covid-19 може  залишатись небезпечним на таких поверхнях, як екрани смартфонів  набагато довше, ніж раніше.

Оновлення watchOS 7 для Apple Watch представило нову функцію для всіх, хто турбує гігієну рук під час пандемії COVID, – відстеження миття рук. Як її знайти, читайте у статтях.

Поділитися
Exit mobile version