В iPhone 12 буде різний за швидкістю 5G

6 хв. читання
apple announce iphone12pro

Всі моделі iPhone 12 підтримують 5G. IPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro та iPhone 12 Max мають підтримку 5G.

Усі майбутні iPhone також, швидше за все, також підтримуватимуть 5G. Однак старі iPhone, такі як iPhone 11, iPhone XS, iPhone XR та iPhone X, не підтримують 5G. Ця функція вимагає нового обладнання в iPhone і не може бути додана за допомогою оновлення програмного забезпечення.

Зверніть увагу, що лише американські моделі iPhone 12 матимуть апаратну підтримку міліметрових хвиль (mmWave), пише How-To Geek.

Як швидко працює 5G?

Швидкість 5G є більш складною, ніж Ви думаєте. Це тому, що 5G включає кілька варіантів.

Найшвидша, найбільш роздута версія 5G використовує технологію “міліметрові хвилі” (mmWave) для забезпечення неймовірно швидких швидкостей. Коли хтось каже, що 5G може запропонувати швидкість понад 4,0 Гбіт/с в “ідеальних умовах”, вони говорять про міліметрову хвилю.

Ось проблема: технологія міліметрових хвиль має невеликий діапазон. У щільних міських районах варто інвестувати в встановлення необхідної кількості базових станцій для широкого покриття, і міліметрові хвилі можуть забезпечити високу швидкість.

Але не скрізь, покриття 5G, будуть покриті базовими станціями міліметрової хвилі. Меншим містам та сільській місцевості знадобиться набагато більше базових станцій, розташованих ближче. Реально, вартість цього розгортання означає 5G у більшості малих міст, сільських районів та передмістя, ймовірно, не наблизиться до обіцяних найшвидших швидкостей. Вони отримають щось більше схоже на 4G LTE.

Це не означає, що 5G – це погано. 5G додає додатковий середньосмуговий спектр, який повинен десь швидше обслуговувати сільські райони, охоплені повільнішими низькосмуговими послугами під 4G LTE. 5G повинен зробити стільникові дані на поточних швидкостях більш поширеними та надійними.

5G – це модернізація – і вона дозволяє в ідеальних умовах забезпечувати дуже швидкі швидкості з щільно розміщеними стільниковими базовими станціями, – але ці надзвичайно швидкі швидкості 5G не з’являться скрізь.

Ще одна проблема: у деяких випадках мережі 5G демонструють більш низьку швидкість, ніж мережі 4G LTE. У вересні 2020 року тест PCMag показав, що мережа 5G AT&T була повільнішою, ніж її мережа 4G LTE майже у кожному тестованому місті. Це результат того, як AT&T вирішила розгорнути 5G і може бути зафіксована стільниковими операторами, але це показує, як оновлення до 5G не обов’язково є покращенням у 2020 році.

5G швидко розрядить акумулятор Вашого iPhone?

Однією з причин, чому iPhone раніше не мали 5G – на додаток до того, що стільникові оператори потребують більше часу для побудови своїх 5G-мереж, є те, що вони можуть використовувати більше заряду акумулятора.

Apple заявляє, що антени iPhone автоматично перемикаються між режимами 4G LTE та 5G для економії заряду акумулятора. Коли ваш iPhone не потребує 5G, він буде використовувати 4G LTE. Коли швидкість 5G допоможе, ваш iPhone перейде на 5G. Це називається “Інтелектуальний режим даних”.

У довгостроковій перспективі 5G є важливим оновленням . Наприклад, стільникові дані можуть бути набагато швидшими в щільних міських районах та на стадіонах. Якщо базові станції міліметрової хвилі будуть розгорнуті ширше, 5G може навіть перетворитися Ваш домашній Інтернет. Швидкості, подібні до 4G LTE, повинні стати більш поширеними та надійними навіть у менш щільних районах.

Випуск Apple 5G iPhone є важливим кроком. 5G – це майбутнє, і стільникові оператори почнуть ставитись до цього ще серйозніше, оскільки стільки користувачів iPhone користуються цим.

Але, наприкінці 2020 року, чи потрібно 5G мати? Ну, не дуже. Не для більшості людей.

Радимо звернути увагу на поради, про які пише Cybercalm, а саме:

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як за допомогою командного рядка швидко відкрити програми?

Як виявити підозрілий електронний лист і не шукати на гачку до спамерів? – ІНСТРУКЦІЯ

Що таке ризиковане ПЗ, як його уникнути, виявити та видалити. Поради

Що робити, якщо Ви купуєте під фішинг-атаку? Поради

Як надсилати список з іншої адресою відправника в Outlook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як безпечно зберігати файли на Google Диску? Поради

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнатися в статтях,  як достатньо за допомогою зловмисного програмного забезпечення?

До речі,  ціноутворення Інтернету в 15 країнах  здійснюється завдяки американським технологіям.

Цікаво знати, що створюється створення знімка екрана на телефоні або планшеті Android через вашу модель. Однак, за допомогою зручної програми  Ви можете зробити знімок екрана, просто торкнувшись задньої панелі пристрою .

Також стало відомо, що вірус Covid-19 може  залишатись небезпечним на таких поверхнях, як екрани смартфонів  набагато довше, ніж раніше.

Оновлення watchOS 7 для Apple Watch представило нову функцію для всіх, хто турбує гігієну рук під час пандемії COVID, – відстеження миття рук. Як її знайти, читайте у статтях.

Поділитися
Exit mobile version