Топ-25 найбільш небезпечних помилок програмування

2 хв. читання

На сайті Common Weakness Enumeration (CWE) опублікований свіжий список найбільш небезпечних помилок програмування 2019 року.

Top 25 Most Dangerous Software Errors – демонстраційний список найбільш поширених і критичних уразливостей, які можуть привести до серйозних проблем в програмному забезпеченні. Їх експлуатація часто дозволяє зловмисникам повністю взяти під контроль виконання програмного забезпечення, вкрасти дані або перешкодити роботі програмного забезпечення.

В опублікованому списку детально аналізують кожну з 25 видів помилок, наводять приклади уразливостей і рекомендації для розробників щодо запобігання появи подібних помилок.

error mintot

До речі, Google представила можливість автоматичного створення резервних копій на Android, якою зможуть скористатися передплатники хмарного сервісу Google One.

Нагадаємо, Apple часто називала свою мобільну операційну систему однією з найбільш захищених і безпечних, але хакерам вже вдалося знайти серйозну уразливість в одній з останніх бета-версій iOS 13.

Також багато людей вважають, ніби програмні продукти Apple безпечніші, ніж інші, однак, як показують дані телеметрії за перше півріччя 2019 року, “яблучна” екосистема все більше цікавить кіберзлочинців.

Стало відомо, що зловмисники можуть використовувати справжні файли Microsoft Teams для виконання шкідливого ​​навантаження за допомогою підробленої папки встановлення.

У “пісочниць” від VMware, Comodo та Microsoft, схоже, з’явилася альтернатива від Sophos – Sandboxie. Тепер вона безкоштовна – виробник виклав код у загальний доступ.

Нещодавно дослідники з кібербезпеки виявили існування нової та раніше не виявленої критичної вразливості на SIM-картах, яка могла б давати можливість віддаленим зловмисникам компрометувати цільові мобільні телефони та шпигувати за жертвами, лише надсилаючи SMS.

Зверніть увагу, кількість шкідливих програм і виявлених вразливостей на платформі iOS значно зросла. Про це свідчать дані звіту компанії ESET щодо актуальні загрози для власників мобільних пристроїв Apple.

Функція в WhatsApp “Видалити для всіх” не видаляє мультимедійні файли, відправлені користувачам iPhone (з встановленими налаштуваннями за замовчуванням), залишаючи їх збереженими на iOS-пристрої одержувача, навіть якщо в месенджері відображається повідомлення “Це повідомлення було видалено”.

Стали відомі терміни виходу третьої версії навігації і особливості нового стандарту GPS, фішками якого стануть висока точність визначення координат і універсальна частота, доступна для смартфонів у різних регіонах планети.

Поділитися
Exit mobile version