Twitter змінює політику підтвердження облікових записів

6 хв. читання
twitter app

На початку наступного року Twitter офіційно відновить роздачу позначок “підтверджено” відомим користувачам. Але компанія також може забрати деякі позначки у вже підтверджених користувачів. Про це пише  PC Magazine.

Цього вівторка Twitter представив оновлену політику, якою буде керуватися під час підтвердження екаунтів  після того, як програму було призупинено протягом останніх трьох років. Наразі нова політика – це лише проект, який зараз активно обговорюється.

“Ми визнаємо, що в Twitter є багато підтверджених акаунтів, які не  мали права бути такими”, – написала компанія у своєму дописі в блозі. “Ми хочемо забезпечити, щоб наші правила, як відкритий сервіс, відображали голоси людей, які користуються Twitter”.

Саме тому компанія заохочує дискусію щодо  політики підтвердження. Обговорення триватиме з цього моменту до 8 грудня.

Чому значок підтвердження екаунта настільки важливий? Синя позначка була створена, щоб вказати,  що чийсь  рахунок справді є реальним, а не фейковим. Однак деякі люди розглядають  такі позначки як схвалення від самого Twitter. Це спричинило суперечку в листопаді 2017 року, коли Twitter дав значок  підтвердження організатору расистських мітингів в Шарлотсвіллі, штат Вірджинія.

Зіткнувшись із обуренням, компанія взяла паузу в програмі перевірки. Відтоді Twitter роздає значки після відбору користувачів через зворотні канали. Однак процес публічної перевірки був призупинений, щоб компанія могла зосередитись на захисті платформи від втручання у вибори та дезінформації.

Twitter зараз заявляє, що готовий відновити загальнодоступний, перевірений процес подання заявки на отримання позначки. Але цього разу компанія планує бути більш прозорою щодо того, як працює система. Знову ж таки, синя позначка призначена лише для того, щоб вказати, що екаунт, що представляє “суспільний інтерес”, є справжнім. Сюди входять користувачі, які є державними чиновниками, художниками, кіноакторами, професійними спортсменами тощо. Також до цього переліку входять екаунти державних установ та корпоративні екаунти компаній.

Згідно з проектом нової політики, Twitter відмовиться роздавати значки будь-яким обліковим записам, які мали 12-годинний або 7-денний бан через порушення правил компанії.

“Ви можете втратити свою позначку, якщо зміните ім’я свого облікового запису (@handle), якщо Ваш рахунок стане неактивним або неповним, або якщо Ви більше не перебуваєте на тій посаді, на якій вас спочатку перевіряли – наприклад, обраний державний службовець, який покидає посаду – і Ви більше не відповідаєте нашим критеріям для перевірки”, – говориться у нових правилах.

Наприклад, пояснимо, як запропонована політика вплине на екаунт президента Дональда Трампа, коли він піде з посади 20 січня. Політика відкриває двері для Twitter, щоб позбавити Трампа синьої позначки, якщо він неодноразово порушує правила компанії проти мови ненависті, жорстокої поведінки та прославлення насильства. (Ті самі порушення також можуть призвести до блокування облікового запису).

Тим часом компанія заявляє: “Ми плануємо почати з автоматичного видалення значків з облікових записів, які неактивні або мають неповні профілі, щоб допомогти впорядкувати нашу роботу, і розширити це, включивши додаткові типи облікових записів протягом 2021 року”.

Згідно з оновленою політикою, ЗМІ та журналісти також можуть отримати перевірений значок. Але вони повинні дотримуватися професійних стандартів журналістики, ” наприклад, таких, як викладені Товариством професійних журналістів, Незалежною організацією стандартів преси”.

Ці позначки можна також надати “активістам, організаторам та іншим впливовим діячам”, які займаються різними інформаційними кампаніями. Щоб визначити, хто відповідає вимогам, Twitter вивчить такі фактори, як те, чи розповсюджувала людина якусь інформацію в ЗМІ,  писала або редагувала сторінку Вікіпедії, чи запускала хештег або брала участь в дискусіях, що відбуваються в Twitter.

“Ми знаємо, що не можемо вирішити накопичені проблеми з підтвердженням екаунтів лише за допомогою нової політики, і що ця початкова політика не охоплюватиме всі випадки підтвердження, але це перший важливий крок, який допомагає нам забезпечити більшу прозорість та більш справедливі стандарти для перевірки в Twitter, оскільки ми переоцінюємо цю роботу “, – додала компанія.

Twitter планує оприлюднити остаточну політику підтвердження з 17 грудня після завершення обговорення. Користувачі можуть надіслати свої відгуки за допомогою онлайн-опитування.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути новий зчитувач PDF від Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Як надавати дозволи, зокрема, тимчасові для програм на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Нова macOS Big Sur: 10 порад щодо налаштування та використання ОС

Як заборонити друзям із Facebook надсилати Вам повідомлення в Instagram? – ІНСТРУКЦІЯ

Як захисти свої пристрої під час віддаленої роботи з дому? ПОРАДИ

До речі, кібершахраям в черговий раз вдалося обійти захист офіційного магазину додатків для Android – Google Play Store, у результаті чого понад мільйон користувачів постраждали від фейковий модів для популярної гри Minecraft.

Зверніть увагу, що оператори відеосервісу TikTok усунули дві уразливості, які в комбінації дозволяють без особливих зусиль отримати контроль над чужим екаунтом. Одна з уразливостей була присутня на сайті, інша з’явилася в клієнтському додатку.

Також дослідники з кібербезпеки повідомили про зростання кількості кібератак, що використовують сервіси Google в якості зброї для обходу засобів захисту і крадіжки облікових даних, даних кредитних карт та іншої особистої інформації.

У мобільній версії додатка Facebook Messenger усунули уразливість, за допомогою якої можна було прослуховувати оточення абонента. За свідченням експерта, який знайшов баг, таємне підключення до цільового Android-пристрою у даному випадку виконується за кілька секунд.

П’ятеро фігурантів видавали себе за IT-спеціалістів фінансової установи. Під виглядом “тестування платіжної системи” вони здійснили незаконні перекази грошей на підконтрольні рахунки. У результаті таких дій вони незаконно привласнили 1,4 мільйона гривень банківської установи.

Поділитися
Exit mobile version