У Facebook Messenger запровадять емодзі із звуковими ефектами

3 хв. читання
facebook messenger apple ios macbook iphone 4 5 6 app

Facebook випустив нову бібліотеку смайликів для програми обміну повідомленнями, яка додає новий рівень до загальновживаних зображень – вираження через звукові ефекти. Facebook називає їх Soundmoji, пояснюючи, що при виборі одержувач не тільки побачить смайли, але й почує відповідний звук, включаючи все, від  аплодисментів та щебетання цвіркунів до звукових фрагментів із телевізійних шоу. Про це повідомляє Slashgear.

Смайли, як і GIF, використовуються для вираження емоцій без слів (тому їх і називають емодзі) – вони стали своєрідною універсальною мовою в Інтернеті, яка передає свої почуття щодо теми, яку кожен може зрозуміти. Soundmoji від Facebook посилюють настрої, висловлені смайликами, використовуючи відповідні звукові ефекти та аудіокліпи.

Користувачі можуть знайти Soundmoji, торкнувшись значка смайлика в чаті Messenger, а потім торкнувшись значка гучномовця. Додаток буде представляти бібліотеку Soundmoji, яку можна переглянути з їх звуковими ефектами перед відправкою в чат. Смайли залишаються такими ж, до яких Ви звикли, але Ви можете зрозуміти, коли вони включають звук, завдяки “звуковій хвилі”, яка їх оточує.

Незрозуміло, скільки смайлів має опцію звукового ефекту зараз, коли цю опцію тільки що запустили, але швидкий огляд показує багато загальновживаних варіантів, включаючи смайлики із сміхом, пласкіт у долоні та спів цвіркунів – все це, звичайно, виражає настрої фактично через звукові ефекти типу оплесків та цвірінькання. Facebook також додав аудіокліпи з популярних ЗМІ.

Користувачі можуть, наприклад, ділитися короткими аудіокліпами із таких речей, як хіт-ситком Brooklyn Nine-Nine та фільм F9. Facebook заявляє, що планує регулярно оновлювати свою бібліотеку Soundmoji новими звуковими сигналами та звуковими ефектами, хоча незрозуміло, коли надійде наступне оновлення.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version