У Google Фото можна знайти зображення за надписом на ньому

3 хв. читання

Передові розробки у галузі штучного інтелекту знайшли практичне застосування в оновленому сервісі Google Фото. Зокрема, пошукова система тепер може “бачити” текст на зображенні. Про це пише CNET.

Можливість швидко знаходити картинки на основі комбінацій знаків або слів – дуже зручна річ. Тепер Ви зможете скопіювати та вставити текст для завантаження та пошуку картинок.

Прокручування на екрані, наприклад, 2567 фотографій, щоб знайти потрібну точну картинку, що відповідає Вашому запиту, може бути кошмаром. Нова функція в Google Фото дозволить шукати зображення, які містять текст у них, щоб Ви могли швидко знайти те, що шукаєте. Ви навіть можете скопіювати і вставити текст, коли знайдете його.

Новий інструмент полегшує пошук таких речей, як, наприклад, збережений рецепт торта, або кумедний мем, який Ви створили на екрані, або номер Вашого банківського рахунку. Ви також можете використовувати його для точного вказування на фотографію, яку Ви зробили паролем Wi-Fi, візитною карткою або номером телефону.

Проект Google Lens надає цю функцію пошуку. Програмне забезпечення для пошуку зображень доступне в Google Photos для Android та iPhone. Однак оновлення поки доступне не для всіх, тому якщо Ви цього не бачите, продовжуйте перевіряти щодня і переконайтеся, що додаток оновлено.

photo 1454473332662 09275b52e5a1

Ось як використовувати інструмент пошуку Google Фото для цільового пошуку серед своїх фотографій.

  1. Відкрийте додаток Google Фото.
  2. Торкніться панелі пошуку та введіть те, що шукаєте. Наприклад, якщо Ви зробили знімок екрана в програмах Yelp або Google Maps, де вказано кафе, яке Ви хочете відвідати, просто введіть слово “кава” (або інше ключове слово) або назву компанії.
  3. Як тільки пошук Google відмітив зображення для Вас, торкніться його.
  4. Торкніться кнопки Google Lens у нижній частині екрана. Це квадрат з крапкою в центрі.
  5. Google виділить весь текст на фотографії. Торкніться слів, які потрібно скопіювати.
  6. Виберіть “Копіювати текст”.
  7. Тепер Ви можете вставити текст там, де Вам потрібно, наприклад, у месенджер чи  браузер.

От і все. Якщо у Вас додаток Google Фото не підтримує функцію Google Lens, спробуйте його оновити.

Також Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store.

Стало відомо, що Google впроваджує нову ініціативу Privacy Sandbox, у рамках якої розробляється новий набір відкритих стандартів. За їх допомогою Google прагне створити баланс між конфіденційністю користувачів і бажанням рекламних компаній відстежувати їх.

Окрім цього, Linux Foundation, Microsoft, Google, Alibaba, Arm, Baidu, IBM, Intel, Red Hat, Swisscom і Tencent підписали угоду про створення консорціуму щодо захисту конфіденційності даних.

У операторів ботнету Neutrino з’явилася нова тактика. За їх словами, вони вже більше року атакують web-оболонки інших кіберзлочинців і заражають їх сервери.

Поділитися
Exit mobile version