У TikTok нарешті додадуть автоматичні субтитри до відео

4 хв. читання
Як обмежити перегляд небажаного контенту для дітей у TikTok

TikTok робить ще один великий крок – там з’являться  автоматичні субтитри, що дозволить авторам відео автоматично створювати текст для своїх кліпів. Про це пише Engadget.

До цього часу користувачі TikTok, які хотіли зробити своє відео більш доступним, повинні були вручну писати субтитри до відео, що може зайняти багато часу. Але за допомогою автоматичних субтитрів TikTok зможе автоматично створювати субтитри для відео. Автор контенту також матиме можливість точного налаштування та редагування тексту після того, як субтитри будуть згенеровані, якщо потрібні коригування, а глядачі матимуть можливість вимкнути субтитри.

Незважаючи на те, що TikTok зазначає, що субтитри – це, можливо, остання функція доступності, яку додав сервіс за останні місяці, автоматичні субтитри можуть значно покращити досвід користування ним для людей, які мають вади слуху або погано сприймають на слух слова, сказані іншими мовами  (а також для тих, хто любить прокручувати свою стрічку у TikTok без звуку). Однак від кожного автора відео все ще залежить, чи ввімкнено субтитри, тож може пройти деякий час, перш ніж функція буде широко прийнята. (TikTok заявляє, що намагається “поширювати інформацію про нововведення” та закликати всіх користуватися цією функцією). Автоматичні субтитри будуть доступні англійською та японською мовами, а більше мов очікується “в найближчі місяці”.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як відновити видалені публікації чи історії в Instagram? ІНСТРУКЦІЯ

Як захистити Вашу конфіденційність в Інтернеті, якщо режим анонімного перегляду у Chrome виявився слабким?

Чому у Вас є як мінімум три мільярди причин змінити пароль облікового запису?

Злам веб-сайту: сім ознак, що свідчать про це

Як підвищити захист екаунта в Twitter? ПОРАДИ

Нагадаємо, що майже всі найпопулярніші програми Android використовують компоненти з відкритим вихідним кодом, але багато з цих компонентів застаріли і мають як мінімум одну небезпечну уразливість. Через це вони можуть розкривати персональні дані, включаючи URL-адреси, IP-адреси і адреси електронної пошти, а також більш конфіденційну інформацію, наприклад, OAuth-токени, асиметричні закриті ключі, ключі AWS і web-токени JSON.

Окрім цього, фахівці компанії AdaptiveMobile Security повідомили подробиці про небезпечну проблему в технології поділу мережі 5G. Уразливість потенційно може надати зловмисникові доступ до даних і дозволити здійснювати атаки типу “відмови в обслуговуванні” на різні сегменти мережі 5G оператора мобільного зв’язку.

Також дослідники безпеки виявили в Google Play і Apple App Store сотні так званих fleeceware-додатків, які принесли своїм розробникам сотні мільйонів доларів.

До речі, в даркнеті виявили оголошення про продаж підроблених сертифікатів про вакцинацію і довідок про негативний тест на Covid-19. Крім того, число рекламних оголошень про продаж вакцин від коронавірусу збільшилося на 300% за останні три місяці.

Двох зловмисників з Кривого Рогу викрили у привласненні 600 тисяч гривень шляхом перевипуску сім-карт. Отримавши мобільний номер, зловмисники встановлювали дані про особу, яка раніше його використовувала. Для цього вони авторизувалися у різних мобільних додатках, зокрема поштових служб, державних, комунальних та медичних установ, використовуючи функцію відновлення паролю.

Поділитися
Exit mobile version