У Twiitter можна буде позначати фальшиві новини про вибори

2 хв. читання
twitter app

Представники Twitter оголосили про те, що користувачі мережі тепер зможуть напряму повідомляти про фальшивий контент щодо виборчого процесу та запровадили для цього новий інструмент.

Про це повідомляє 3DNews.

Таке нововведення викликане тим, що цього року в різних країнах світу очікується проведення виборів президента і уряду, тому соціальні мережі готуються до збільшення кількості фальшивих новин, а також зростання інформації, що вводить в оману.

Функція під назвою “Це помилка про вибори” з’явиться 25 квітня в Індії, а з 29 квітня стане доступна користувачам європейського регіону.

Опція буде відображатися поруч з існуючими варіантами взаємодії з одними твітами. Вибравши дану опцію, користувач позначить контент як проблемний і зможе вказати додаткову інформацію, якщо в цьому є необхідність. Пізніше нововведення буде поширено по всьому світу.

Представники компанії говорять про те, що введення нової опції має скоротити число фальшивих новин. Відзначається також, що користувачам Twitter не вирішується за допомогою соціальної мережі здійснювати маніпуляції з громадською думкою або якимось чином впливати на вибори.

До проблемному контенту, крім іншого, відносять вводить в оману інформацію про осіб, які беруть участь у виборах. У компанії говорять про те, що це невелика зміна грає важливу роль, оскільки користувачі зможуть безпосередньо повідомляти про фальшиві новинах.

Такий підхід дозволить Twitter оцінити, яким чином використовується платформа під час проведення кампаній, пов’язаних з виборами.

Нагадаємо, аналітична компанія OTR Global розповіла, що в першому кварталі 2019 року Huawei обігнала Apple за кількістю проданих смартфонів.

Також команда вчених в Університеті Каліфорнії в Сан-Франциско створили пристрій, який імплантується в мозок і здатний читати людські думки. Потім він перетворює їх у звук.

Окрім цього, з 1 травня в Україні запускають послугу MNP, яка дозволить змінити оператора мобільного зв’язку, але залишити старий номер телефону. Що таке MNP та як нею користуватися, читайте тут.

Поділитися
Exit mobile version