Вібрації можуть зіпсувати камеру iPhone або Android

5 хв. читання

Apple здивувала користувачів, попередивши, що вплив вібрацій, наприклад, як від двигунів мотоциклів, може пошкодити камери iPhone. Це також стосується і пристроїв Android. Цьому є цілком розумне пояснення.

Все обертається навколо оптичної стабілізації зображення (OIS), що є функцією, яка присутня у багатьох сучасних смартфонах, а не тільки в iPhone.

Що таке оптична стабілізація зображення (OIS)?

Оптимальна стабілізація зображення – це функція, яка має на меті стабілізувати камеру під час фотографування або запису відео.

Камера з OIS має крихітний внутрішній двигун всередині, який фізично переміщує внутрішні елементи об’єктива. Коли Ваші руки злегка рухаються або трясуться, тримаючи телефон, двигуни протидіють Вашим рухам. Це призводить до більш плавного відео та зменшення розмитості на фотографіях.

OIS може значно змінити якість фотографій та відео. Практично неможливо тримати телефон руками ідеально нерухомим. Механізми, які роблять це можливим всередині камери iPhone або Android, надзвичайно маленькі і делікатні. Ось тут і виникає ризик пошкодження від вібрації.

iphone user e1622464037896

Як вібрація може пошкодити камеру?

Рухомі частини часто призводять до збоїв, особливо якщо мова йде про гаджети. Камера смартфона з OIS має всередині себе кілька невеликих рухомих частин, і ці частини делікатні. Достатнє навантаження на ці частини може призвести до їх поломки.

Компоненти OIS повинні вільно переміщатися, щоб протидіяти Вашим рухам, а це означає, що вони не закріплені на місці. Тому, коли Ви кріпите телефон до чогось на зразок мотоцикла, вібрація може буквально розтрясти частини камери. Ці рухомі частини, через вібрацію, з часом зношуються на камері.

Більшості користувачів не потрібно надто турбуватися про це. Ви не пошкодите камеру, тримаючи її в кишені під час ходи чи роботи. Вібрації, про які варто турбуватися, надходять від потужних двигунів з великим об’ємом, таких як вищезгадані мотоцикли.

Що я можу зробити, щоб уникнути пошкоджень?

Головне, чого слід уникати, – це тривалий вплив цих високоамплітудних коливань. Мабуть, час від часу закріплювати пристрій iPhone або Android на мотоциклі для короткої поїздки, ймовірно, безпечно. Але якщо Ви робите це двічі на день протягом 30-хвилинної поїздки, то це становить вже більший ризик.

Apple рекомендує використовувати “кріплення для гасіння вібрацій”, якщо Вам потрібно прикріпити телефон до мотоцикла або іншого потужного автомобіля. “Quad Lock” – це марка, яка пропонує аксесуар для гасіння вібрацій та свою лінійку кріплень.

Зрештою, це не те, що більшість людей повинно турбувати, але добре знати, чому це відбувається. Навіть така фантастична технологія не позбавлена ​​недоліків. Тепер про стабілізацію зображення Ви будете думати трохи інакше.

Джерело: HowToGeek

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як стерти свій пристрій Android і скинути його до заводських налаштувань. ІНСТРУКЦІЯ

Як встановити Windows 10 з USB-накопичувача? ІНСТРУКЦІЯ

Топ найкращих хаків реєстру для Windows 10. ПОРАДИ

Як подбати про безпеку смартфона Вашої дитини? ІНСТРУКЦІЯ

Як підготувати комп’ютер, планшет або телефон перед його продажем? ПОРАДИ

Небезпечний WhatsApp: шахрайства, загрози і ризики безпеки в месенджері

PDF-файли зручні для розповсюдження документів, тому що вони однаково виглядають у всіх операційних системах та текстових редакторах, а також – коли документ треба роздрукувати. Як правило, Ви створюєте документи за допомогою іншого додатка, а потім конвертуєте їх у PDF.  Як конвертувати документ Microsoft Word у формат PDF? Про це читайте у статті.

До речі, ви вже можете дізнатись, як заархівувати та розпакувати файли у Windows 11. У новій ОС формат ZIP-файлу стискає дані та зменшує їх кількість, що прискорює передачу файлів та економить місце на диску. Ви також можете використовувати стиснення ZIP для об’єднання декількох файлів в один компактний пакет. Ось як заархівувати та розпакувати файли у Windows 11.

Зверніть увагу, під час пандемії більшість заходів була скасована або перенесена на онлайн-платформи. Через це досить популярними стали трансляції в Інтернеті, а разом з ними з’явились й нові ризики для безпеки особистих даних. У зв’язку з цим спеціалісти підготували поради, які допоможуть захистити Вас та Ваші пристрої під час відвідування стрімінгових сервісів.

Деякі смартфони відходять від відбитків пальців і використовують розпізнавання обличчя як  більш надійний засіб забезпечення біометричної безпеки. Якщо у Вас є телефон Samsung Galaxy, Ви, ймовірно, можете використовувати як відбитки пальців, так і розпізнавання обличчя, щоб увійти у телефон.

Поділитися
Exit mobile version