VPN перестав бути засобом для обходу блокування

5 хв. читання

Протягом усього минулого року багато технологічних корпорації були звинувачені в зборі та продажу даних користувачів. Поки мало хто може гарантувати повну прозорість і безпеку послуг, що надаються, а це означає, що інформація мільйонів, які ні про що не підозрюють, знаходиться під загрозою. Кіберзлочинність також розвивається стрімкими темпами, і мимоволі починаєш шукати способи, як себе убезпечити.

Чим більше часу ми проводимо в Інтернеті і чим частіше ми “живемо” в Інтернеті, тим вище ймовірність стати черговою жертвою. Кіберзлочинці добре мотивовані і часто випереджають технологічний прогрес. Вони крадуть все – листування (щоб шантажувати або прикидатися Вами), будь-які особисті дані, а при можливості прихоплюють з собою і Ваші банківські карти, адже зараз все онлайн. Можна жити навіть без фізичної карти, а зробити тільки віртуальну.

Тому в цифровій параної немає нічого дивного. Інтернет – це не тільки джерело неймовірних ресурсів, а й також осередок злочинності. Як захистити себе? Способів насправді багато, але одним з найпростіших і популярних є віртуальна приватна мережа або, як її називають скорочено, VPN. Сервіси замінюють вашу IP-адресу на свої, що забезпечує додатковий захист, приховуючи Ваше місце розташування і особистість.

Найпростіший приклад – Ви перебуваєте не вдома і хочете підключитися до місцевого Wi-Fi – в кафе, в готелі або просто на конференції. Будь-хто може створити таку мережу, і те, що ви приймете за “офіційний” загальнодоступний Wi-Fi, насправді може бути фальшивою мережею, яка атакує пристрої шкідливим ПЗ. Однак, якщо Ви використовуєте VPN, Ви можете спокійно підключатися до суспільного Wi-Fi. Наприклад, в додатках використовується алгоритм шифрування з 256-бітними ключами AES. Це особливо важливо під час використання громадських Wi-Fi-точок в аеропортах, метро, ​​кафе і ресторанах і інших подібних місцях.

Це не надумані речі, адже фактично за вами стежать кожен раз, коли ви виходите в інтернет. Не щоб злами чи вкрасти, а щоб закидати рекламою, наприклад. Увімкніть VPN, і Ви отримаєте додатковий рівень захисту від сторонніх очей.

З VPN зловмисникам набагато складніше отримати доступ до ваших файлів. Це всього лише деякі причини для використання VPN, і на ринку представлено безліч сервісів, які пропонують швидкість, конфіденційність, безпеку і необхідні вам функції. Як ми бачимо, в 2020 році віртуальні приватні мережі вже не якась примха, а необхідність.

vpn at home

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ WHATSAPP З ДВОХ НОМЕРІВ? ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК БЕЗПЕЧНО КУПУВАТИ ВЖИВАНУ ТЕХНІКУ? ПОРАДИ

ЯК НАЛАШТУВАТИ СПІЛЬНЕ ВИКОРИСТАННЯ ФАЙЛІВ В ICLOUD? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИКОНАТИ РЕЗЕРВНЕ КОПІЮВАННЯ ДАНИХ НА ПРИСТРОЯХ IOS ТА ANDROID? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИМКНУТИ “ШПИГУНСЬКЕ ПЗ” У БРАУЗЕРІ FIREFOX?

До речі, представники кіберзлочинної спільноти розповіли виданню CyberNews про шахрайську схему з Facebook і PayPal, що приносить $1,6 млн доходу на місяць. Відмінною рисою цієї схеми є те, що жертва сама добровільно переводить гроші шахраям.

Стало відомо, що Xiaomi офіційно анонсувала нову версію фірмової оболонки MIUI 12 на базі Android 10 на честь 10-річчя від дня заснування свого бренду. Нова версія MIUI отримала візуальні зміни, а також безліч нових анімацій, покращений темний режим і більш детальні налаштування конфіденційності тощо.

Зверніть увагу, що більшість користувачів вважають, що використання складного PIN-коду та біометричних даних забезпечує всебічний захист месенджерів. Однак після інфікування телефона Джеффа Безоса, засновника інтернет-компанії Amazon, за допомогою шкідливого відео, яке було надіслане через WhatsApp, серед користувачів постало питання безпеки смартфона та захисту цього додатку.

Facebook випустила додаток для відеодзвінків Messenger Rooms, що дозволяє додавати в віртуальну кімнату до 50 осіб. У своєму блозі компанія особливо підкреслила безпеку Messenger Rooms. Але це не зовсім так.

Дезінформація про коронавірус “затоплює” Інтернет. Експерти закликають громадськість практикувати “гігієну інформації”. Ми зібрали поради того, що Ви можете зробити, щоб зупинити поширення фейків і паніки в Мережі.

В глобальній Мережі з’явилася інформація про нову операційну систему Windows 20, реліз якої може статися вже в кінці цього року, або ж на початку наступного. Новітня платформа містить у собі масу відмінностей від доступної зараз, тому вона гарантовано всіх порадує.

Поділитися
Exit mobile version