Як цифрові сліди впливають на майбутнє людей?

5 хв. читання

Якщо людина ходить по піску чи снігу та залишає сліди, вони швидко зникають. Однак це не стосується цифрових слідів. Вони охоплюють Інтернет-діяльність людини.

Навіть якщо хтось двічі замислюється над тим, що він публікує, і врешті-решт видаляє це, шкода вже зроблена. Користувачі Інтернету можуть робити знімки екрана публікацій, які залишаються видимими протягом декількох хвилин, а потім швидко поширювати їх для всіх, тим самим знищуючи, можливо, навіть Ваше майбутнє.

Повідомлення в соціальних медіа можуть поставити під загрозу Ваше навчання, роботу і особисте життя.

Можете сумлінно вчитися, багато працювати, брати участь в громадських заходах. Однак дані свідчать, що діяльність у соціальних мережах може перекреслювати ці зусилля та зашкодити чиїйсь репутації.

Інтернет-матеріал змушує людей задуматися під час прийняття рішення про прийняття на роботу. Оскільки люди підправляють своє резюме та агонізують над найкращими способами висловити себе в супровідних листах, вони також повинні подумати про обмеження доступу до своїх профілів соціальних медіа, якщо це можливо.

В одному опитуванні було виявлено, що 57% працівників, які займаються працевлаштуванням, які переглядають вміст соціальних медіа, знайшли матеріал, який змусив їх не наймати заявників. Крім того, практика такого скрінінгу здається більш розповсюдженою. Дослідження вказує, що 70% респондентів уже вивчають профілі соціальних медіа для досліджень, а 7% мають намір розпочати, пише Cybernews.

Щоб зруйнувати репутацію в Інтернеті, потрібні лише секунди

Як обговорювалося раніше, багато людей поспішно знімають спірні пости, але це вже пізно. Кешовані сторінки та веб-сайти дають можливість все це зберегти.

Навіть у результаті помилки, яку допустила людина, ця особа може витрачати місяці чи роки, намагаючись повернути довіру громадськості. Крім того, минуле може перешкоджати майбутнім зусиллям користувачів соціальних мереж на ринку праці, якщо їм потрібно шукати роботу.

Цифровий слід зберігається

Оскільки люди стають все більш залежними від Інтернету і часто використовують його, щоб висловлювати думки або жартувати про речі, які деякі вважають образливими, підвищується ймовірність того, що онлайн-діяльність знищує майбутні можливості. Таким чином, обережність є найкращим підходом до публікації вмісту в Інтернеті.

social networks

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ WHATSAPP З ДВОХ НОМЕРІВ? ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК БЕЗПЕЧНО КУПУВАТИ ВЖИВАНУ ТЕХНІКУ? ПОРАДИ

ЯК НАЛАШТУВАТИ СПІЛЬНЕ ВИКОРИСТАННЯ ФАЙЛІВ В ICLOUD? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИКОНАТИ РЕЗЕРВНЕ КОПІЮВАННЯ ДАНИХ НА ПРИСТРОЯХ IOS ТА ANDROID? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИМКНУТИ “ШПИГУНСЬКЕ ПЗ” У БРАУЗЕРІ FIREFOX?

До речі, представники кіберзлочинної спільноти розповіли виданню CyberNews про шахрайську схему з Facebook і PayPal, що приносить $1,6 млн доходу на місяць. Відмінною рисою цієї схеми є те, що жертва сама добровільно переводить гроші шахраям.

Стало відомо, що Xiaomi офіційно анонсувала нову версію фірмової оболонки MIUI 12 на базі Android 10 на честь 10-річчя від дня заснування свого бренду. Нова версія MIUI отримала візуальні зміни, а також безліч нових анімацій, покращений темний режим і більш детальні налаштування конфіденційності тощо.

Зверніть увагу, що більшість користувачів вважають, що використання складного PIN-коду та біометричних даних забезпечує всебічний захист месенджерів. Однак після інфікування телефона Джеффа Безоса, засновника інтернет-компанії Amazon, за допомогою шкідливого відео, яке було надіслане через WhatsApp, серед користувачів постало питання безпеки смартфона та захисту цього додатку.

Facebook випустила додаток для відеодзвінків Messenger Rooms, що дозволяє додавати в віртуальну кімнату до 50 осіб. У своєму блозі компанія особливо підкреслила безпеку Messenger Rooms. Але це не зовсім так.

Дезінформація про коронавірус “затоплює” Інтернет. Експерти закликають громадськість практикувати “гігієну інформації”. Ми зібрали поради того, що Ви можете зробити, щоб зупинити поширення фейків і паніки в Мережі.

В глобальній Мережі з’явилася інформація про нову операційну систему Windows 20, реліз якої може статися вже в кінці цього року, або ж на початку наступного. Новітня платформа містить у собі масу відмінностей від доступної зараз, тому вона гарантовано всіх порадує.

Поділитися
Exit mobile version