Викрадача 120 мільйонів доларів у Google та Facebook засудили до 5 років

3 хв. читання
Young hacker in data security concept

Федеральний окружний суд Південного округу Нью-Йорка засудив громадянина Литви Евалдаса Рімасаускаса до 5 років тюремного ув’язнення за розкрадання коштів у компаній Google і Facebook.

В березні нинішнього року литовець визнав свою провину в шахрайстві з використанням засобів зв’язку, крадіжці особистості при обтяжуючих обставинах, а також за трьома пунктами звинувачення у відмиванні грошей.

Рімасаускас зареєстрував у Литві підприємство з назвою вже існуючої компанії Quanta Computer і відкрив підставні рахунки в банках Словаччини, Кіпру, Латвії, Литви та Угорщини, куди переводилися гроші обдурених ним жертв. Зловмисник в ході шахрайської кампанії здійснював BEC-атаки (Business Email Compromise).

Рімасаускас підробляв рахунки-фактури, контракти і листи, нібито підписані керівниками та агентами компаній-жертв, і пред’являв їх банкам для підтвердження переказу великих сум із рахунків цих компаній на власні рахунки. За допомогою підробленої електронної пошти шахрай викрав у Facebook і Google $ 99 млн. і $ 23 млн. відповідно.

Після відбуття покарання Рімасаускас буде два роки перебувати під адміністративним наглядом, а також виплатить штраф у розмірі $ 49 738 559,41 – “суми доходів, які можна відстежити за вчинення злочину за пунктом 1 обвинувального висновку, яку особисто отримав підсудний”. Також злочинець має відшкодувати збиток в розмірі $ 26 479 079,24.

hacker 1

До речі, Microsoft припиняє підтримку Windows 7 14 січня 2020 року (у перший Patch day січня 2020 року). Після цієї дати компанія більше не буде випускати оновлення для домашніх користувачів. Організації мають можливість продовжити підтримку до трьох років, сплачуючи Microsoft за пристрій (малий бізнес) або  за ліцензію на одного користувача (великий та середній бізнес).

Зверніть увагу, Facebook визнала факт відстеження. Навіть вимкнення “служби визначення місцеположення” не буде захищати користувачів від постійного спостереження з боку компанії, дозволяючи Facebook заробляти більше грошей на рекламі.

Також журналіст газети Washington Post на прикладі власного автомобіля Chevrolet Volt 2017 року продемонстрував, скільки інформації корпорація General Motors отримує від своїх транспортних засобів.

Стало відомо, що Google виправила помилку в Chrome 79, яка минулого тижня спричинила втрату даних для деяких додатків Android.

Компанія Google видалила розширення Avast і AVG з інтернет-магазину Chrome через гучну історію зі збором даних користувачів.

Поділитися
Exit mobile version