WhatsApp спростовує чутки про нову політику конфіденційності

4 хв. читання
whatsapp 213

Оновлення політики конфіденційності WhatsApp захопило Інтернет, оскільки на думку багатьох нова політика здається дещо тривожною. Основне занепокоєння полягає в тому, що нововведення може поставити під загрозу конфіденційність користувачів.

Однак компанія пояснила, що може і що не може знати про Вас додаток згідно останніх змін, в надії зберегти своїх користувачів, пише Tech Time.

WhatsApp розмістила публікацію на своєму офіційному акаунті в Twitter, в якій йдеться про те, що вони хочуть усунути чутки та “бути на 100% зрозумілими для клієнтів, оскільки ми продовжуємо захищати Ваші приватні повідомлення наскрізним шифруванням”. Поряд з цим компанія розмістила фото про те, на що здатен додаток.

Згідно опублікованої інформації, WhatsApp залишається категоричним у своїх твердженнях про те, що додаток не може бачити приватні повідомлення своїх користувачів, а також чути їх розмови через динаміки телефону.

Навіть більше, додаток не зберігає інформацію про те, кому Ви телефонуєте або надсилаєте повідомлення, а також не відображаються місця, якими Ви ділилися. Варто зауважити, що такої ж політики дотримується Facebook. Групи WhatsApp також залишатимуться приватними, і вони не будуть передавати Ваші приватні дані у Facebook.

Користувачі можуть перевірити всю інформацію щодо оновлення. Для цього перейдіть на спеціальну сторінку з найпоширенішими запитаннями, щоб дізнатись більше про оновлення та що від нього очікувати.

Як відомо, минулого тижня WhatsApp розпочав розповсюджувати сповіщення в додатках для користувачів Android та iOS, повідомляючи про оновлення своїх умов використання та політики конфіденційності.

Повідомлення сповіщало про оновлення способу обробки даних користувачів платформою, про те, як підприємства можуть використовувати послуги, розміщені на Facebook, для зберігання та управління, а також як партнери компанії з Facebook пропонують інтеграцію в продукт компанії Facebook.

Крім того, месенджер попередив користувачів, що їм потрібно погодитись з новими умовами та політикою до 8 лютого 2021 року, щоб продовжувати користуватися додатком.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, американське розвідувальне співтовариство офіційно звинувачує російських хакерів у зламі SolarWinds. Підозрюють, що російські хакери, які фінансуються державою, зламали ІТ-компанію SolarWinds, яку вони потім використали як стартовий майданчик для проникнення в кілька урядових відомств США

Також дослідники з безпеки виявили нову родину програм-вимагачів, яка націлилася на корпоративні мережі, та попередили, що професійні кіберзлочинці вже вдарили по декількох організаціях за допомогою схеми шифрування файлів.

Окрім цього, браузер Edge буде постійно звіряти інформацію з базами даних про розсекречені логіни і паролі – користувачі отримуватимуть інформацію у разі виявлення діяльності з боку кібершахраїв. Також власникам пристроїв надаватимуть поради, що дозволяють змінити конфіденційні дані з метою збереження високого рівня безпеки.

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері. У чому його переваги, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version