WhatsApp видалить Ваш екаунт, якщо Ви відмовитесь передавати свої дані

3 хв. читання

WhatsApp попереджає користувачів про зміни в політиці системи обміну текстовими повідомленнями. Основні нововведення торкнулися передачі призначених для користувача даних і щільною інтеграції між продуктами інтернет-гіганта: WhatsApp, Instagram і Messenger.

Як відомо, минулого тижня WhatsApp розпочав розповсюджувати сповіщення в додатках для користувачів Android та iOS, повідомляючи про оновлення своїх умов використання та політики конфіденційності.

Повідомлення сповіщало про оновлення способу обробки даних користувачів платформою, про те, як підприємства можуть використовувати послуги, розміщені на Facebook, для зберігання та управління, а також як партнери компанії з Facebook пропонують інтеграцію в продукт компанії Facebook.

Крім того, месенджер попередив користувачів, що їм потрібно погодитись з новими умовами та політикою до 8 лютого 2021 року, щоб продовжувати користуватися додатком.

whats app

У зв’язку з цим генеральний директор Tesla, SpaceX та Boring Company Ілон Маск попросив людей залишити WhatsApp. У своєму Твіттері він опублікував: “Користуйся Signal”.

Так, WhatsApp зможе ділитися великою кількістю призначених для користувача даних з іншими проектами Facebook. Сюди потраплять такі відомості: зазначена при реєстрації екаунта інформація, телефонні номери, деталі транзакцій, взаємодія з платформою, дані про мобільний пристрій, IP-адреса тощо.

А тепер найголовніше: екаунти тих, хто не погодиться з новими правилами WhatsApp, будуть деактивовані самим сервісом обміну повідомленнями.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, американське розвідувальне співтовариство офіційно звинувачує російських хакерів у зламі SolarWinds. Підозрюють, що російські хакери, які фінансуються державою, зламали ІТ-компанію SolarWinds, яку вони потім використали як стартовий майданчик для проникнення в кілька урядових відомств США

Також дослідники з безпеки виявили нову родину програм-вимагачів, яка націлилася на корпоративні мережі, та попередили, що професійні кіберзлочинці вже вдарили по декількох організаціях за допомогою схеми шифрування файлів.

Окрім цього, браузер Edge буде постійно звіряти інформацію з базами даних про розсекречені логіни і паролі – користувачі отримуватимуть інформацію у разі виявлення діяльності з боку кібершахраїв. Також власникам пристроїв надаватимуть поради, що дозволяють змінити конфіденційні дані з метою збереження високого рівня безпеки.

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері. У чому його переваги, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version