Стікери від випромінювання гаджетів не працюють – ДОСЛІДЖЕННЯ

5 хв. читання

Стікери для “захисту від випромінювання” на мобільних телефонах не захищають, з’ясували вчені. Однак компанії, які їх виробляють, говорять, що їхній продукт заряджений “скалярною енергією”, яку наукові прилади поки що не можуть зафіксувати.

Стікери Energydots, як стверджують їхні творці, “захищають користувачів електронних і бездротових гаджетів від шкідливого випромінювання”, покращують якість сну, запобігають головним болям і допомагають власникам мислити ясніше.

Але вчені з Університету Суррея на прохання BBC провели серію тестів, які не виявили, щоб стікери зупиняли випромінювання.

У компанії-виробнику пояснили, що стікери запрограмовані з використанням “скалярної енергії”, яку наукове обладнання поки що не фіксує.

smarphon

Виробники продають стікери на будь-який смак

Серед продуктів компанії Energydots – кілька видів стікерів, включно зі SmartDot, SleepDot для поліпшення сну, і навіть PetDot для домашніх тварин.

BBC придбала п’ять стікерів SmartDot по акції за 55 фунтів (близько 2 тис. грн) і відіслала їх у Центр загальних інновацій шостого покоління зв’язку Суррейского університету.

Вчені заміряли різні види випромінювання від мобільних телефонів і Wi-Fi роутерів зі стікерами і без.

“Ми не знайшли жодних свідчень того, що ці вироби якось впливають на частоту або силу випромінювання. При цьому використовували їх у суворій відповідності з інструкцією”, – заявив представник центру за підсумками дослідження.

Однак у компанії наполягають на своєму: “Ми відкрито говоримо, що наша продукція гармонізує енергетичні поля, а підтвердити це можна шляхом біологічного тестування”.

Партнерство, яке викликає сумніви

У листопаді минулого року Energydots опублікувала пресреліз, в якому з гордістю оголосила про початок партнерства з британською Національної системою охорони здоров’я (NHS).

Його результатом мала стати установка “нових систем взаємодії з пацієнтами” в лікарні при Королівському коледжі Лондона й клініці міста Торбей у Девоні.

Тоді представниця Energydots сказала BBC, що в лікарнях буде з’являтися реклама стікерів, але уточнила, що мова йде про лікарню при лондонському Університетському коледжі.

Однак представник лікарні в Торбеї заявив BBC, що нічого не чув ні про яке партнерство, а за кілька годин з сайту компанії зник і пресреліз.

У Energydots пізніше пояснили це непорозумінням з агентством, яке організовувало рекламну кампанію.

“Захист” від випромінювання

Стікери Energydots – тільки один з безлічі товарів для захисту від електромагнітного випромінювання, які продаються на сервісі Amazon.

Серед інших подібних пристроїв: захисний одяг, тенти, які потрібно натягувати над ліжком, і навіть блокатори випромінювання від Wi-Fi роутерів, що роблять самі роутери по суті непотрібними.

До речі, в Amazon надали заявили, що:

  • вивчають продукти Energydots;
  • вимагають від продавців давати достовірний опис продуктів на упаковці;
  • видаляють товари, виробники яких дають про них неправдиву інформацію.

У Британії у процесі переходу на мобільний зв’язок 5G набирають силу протести, учасники яких побоюються, що зв’язок нового покоління може буде небезпечним для здоров’я.

Але більшість вчених вважають, що навіть високочастотне електромагнітне випромінювання, яке, швидше за все, буде застосовуватися в приладах 5G, нешкідливе для людини.

Крім того, існують міжнародні рекомендації щодо обмеження радіовипромінювання. У цих правилах, затверджених ВООЗ, йдеться, що випромінювання в рекомендованому діапазоні для людини не шкідливе.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, американське розвідувальне співтовариство офіційно звинувачує російських хакерів у зламі SolarWinds. Підозрюють, що російські хакери, які фінансуються державою, зламали ІТ-компанію SolarWinds, яку вони потім використали як стартовий майданчик для проникнення в кілька урядових відомств США

Також дослідники з безпеки виявили нову родину програм-вимагачів, яка націлилася на корпоративні мережі, та попередили, що професійні кіберзлочинці вже вдарили по декількох організаціях за допомогою схеми шифрування файлів.

Окрім цього, браузер Edge буде постійно звіряти інформацію з базами даних про розсекречені логіни і паролі – користувачі отримуватимуть інформацію у разі виявлення діяльності з боку кібершахраїв. Також власникам пристроїв надаватимуть поради, що дозволяють змінити конфіденційні дані з метою збереження високого рівня безпеки.

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері. У чому його переваги, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version