Yahoo закриває свій сервіс Answers

4 хв. читання
Yahoo

Yahoo Answers, одна з найcтарших та найпотужніших веб-платформ запитань та відповідей в історії Інтернету, закривається 4 травня, про що пише TheVerge.

З цього дня веб-сайт Yahoo Answers почне переспрямовувати відвідувачів на домашню сторінку Yahoo, і всі архіви платформи, очевидно, перестануть існувати. Платформа Yahoo Answers працює з 2005 року.

Yahoo, яка зараз є частиною Verizon Media Group після продажу компанії за майже 5 млрд. доларів у 2017 році, оголосила про зміни у верхній частині домашньої сторінки Yahoo Answers. Повідомлення посилається на  рубрику “поширені запитання”, де докладно викладається хронологія припинення роботи сервісу. Починаючи з 20 квітня, платформа більше не буде приймати нові запити, як згадується там.

Користувачі також матимуть можливість подивитися та завантажити з сайту свої дані до 30 червня, інакше вони будуть недоступні після цього. Це включає “весь створений користувачами вміст, включаючи Ваш список запитань, запитання, список відповідей, відповіді та будь-які зображення”, – говорить Yahoo, – але “Ви не зможете завантажувати вміст, запитання чи відповіді інших користувачів”. У примітці, надісланій активним учасникам Yahoo Answers, подано трохи більше детальної інформації про те, чому Yahoo вимикає платформу, в тому числі про те, що “вона з роками стала менш популярною” і що компанія “вирішила перерозподілити  наші ресурси”  та “зосередитись на продуктах, які краще обслуговують наших користувачів”.

Можливо, відключення сервісу є найкращим варіантом, враховуючи, що сайт, здається, заповнений ультраправим конспірологічним сміттям. Поточна домашня сторінка Yahoo Answers висвітлює такі “цінні та актуальні питання” у своєму розділі “відкриття”: “Чи переживе Америка 4 роки Джо Байдена?” та “Чи будуть цього літа рекордними заворушеннями BLM та антифа?”, а також класичне питання “Чи був Сталін правим?”

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як відновити видалені публікації чи історії в Instagram? ІНСТРУКЦІЯ

Як захистити Вашу конфіденційність в Інтернеті, якщо режим анонімного перегляду у Chrome виявився слабким?

Чому у Вас є як мінімум три мільярди причин змінити пароль облікового запису?

Злам веб-сайту: сім ознак, що свідчать про це

Як підвищити захист екаунта в Twitter? ПОРАДИ

Нагадаємо, що майже всі найпопулярніші програми Android використовують компоненти з відкритим вихідним кодом, але багато з цих компонентів застаріли і мають як мінімум одну небезпечну уразливість. Через це вони можуть розкривати персональні дані, включаючи URL-адреси, IP-адреси і адреси електронної пошти, а також більш конфіденційну інформацію, наприклад, OAuth-токени, асиметричні закриті ключі, ключі AWS і web-токени JSON.

Окрім цього, фахівці компанії AdaptiveMobile Security повідомили подробиці про небезпечну проблему в технології поділу мережі 5G. Уразливість потенційно може надати зловмисникові доступ до даних і дозволити здійснювати атаки типу “відмови в обслуговуванні” на різні сегменти мережі 5G оператора мобільного зв’язку.

Також дослідники безпеки виявили в Google Play і Apple App Store сотні так званих fleeceware-додатків, які принесли своїм розробникам сотні мільйонів доларів.

До речі, в даркнеті виявили оголошення про продаж підроблених сертифікатів про вакцинацію і довідок про негативний тест на Covid-19. Крім того, число рекламних оголошень про продаж вакцин від коронавірусу збільшилося на 300% за останні три місяці.

Двох зловмисників з Кривого Рогу викрили у привласненні 600 тисяч гривень шляхом перевипуску сім-карт. Отримавши мобільний номер, зловмисники встановлювали дані про особу, яка раніше його використовувала. Для цього вони авторизувалися у різних мобільних додатках, зокрема поштових служб, державних, комунальних та медичних установ, використовуючи функцію відновлення паролю.

Поділитися
Exit mobile version