Як заблокувати вікна, що спливають, у Safari на iOS?

4 хв. читання

Існує безліч способів зробити веб-серфінг зручним. Але є одна проблема, якої найважче позбутися, – це вікна, що спливають. Вони живуть своїм життям і з’являються в найнеочікуваніший момент, незалежно від нашої волі. Але є спосіб, як легко і просто їх перемогти.

Навіть якщо Ви користуєтеся блокувальником реклами, Ви все одно маєте справу із вікнами, що спливають. Справа у тому, що багато програм для блокування рекламних оголошень сприймають їх як частину сайту, а тому ніяк не перешкоджають їх відображенню. Однак Apple подбала про це і вбудувала в Safari спеціальний механізм, який блокує вікна, що спливають. Головне – знати, як його ввімкнути.

Як відключити спливаючі вікна в браузері?

1. Перейдіть в “Параметри” і перегорніть перелік доступних розділів до вкладки Safari;

2. У вікні, знайдіть опцію “Блокування спливаючих вікон” і увімкніть її;

IMG 8312

Запустіть Safari, відкрийте будь-який сайт, де Ви бачили вікна, що спливають, і переконайтеся, що вони більше не з’являються.

Важливо розуміти, що, блокуючи спливаючі вікна, Ви можете позбутися доступу до деяких елементів відвідуваних веб-сайтів. Наприклад, є ресурси, які вбудовують сторінку авторизації саме в спливаючі вікна. А оскільки браузер за замовчуванням блокує їх, то і увійти в свій екаунт Вам не вдасться. В цьому випадку рекомендується повернутися в налаштування і тимчасово вимкнути цей параметр. Згодом Ви завжди зможете повернутися до його використання.

До речі, новий вид Інтернет-шахрайства виявили фахівці з кібербезпеки у додатку WhatsApp. Зловмисники надсилають користувачам повідомлення про отримання подарункових 1000 ГБ Інтернету у зв’язку з річницею програми, йдеться у повідомленні ESET.

Нагадаємо, понад десять нових сімейств банківських троянів виявили фахівці з кібербезпеки. Загрози володіють функціоналом бекдора та використовують методи соціальної інженерії.

Також фахівці компанії NVIDIA виявили п’ять небезпечних уразливостей в драйверах Windows для лінійок відеокарт GeForce (всі версії R430 до 430.60), Quadro (всі версії R430 до 431.70, R418 до 426.00, R390 до 392.56 і всі версії R400) і Tesla (всі версії R418).

Стало відомо, що наступна серія накопичувальних оновлень для систем під управлінням Windows 7, Windows 8 і Windows 8.1 вимкне мову скриптів VBScript в браузері Internet Explorer 11, повідомив співробітник Microsoft Брент Міллс (Brent Mills) у блозі компанії.

Окрім цього, нова активність групи зловмисників Machete була помічена фахівцями з кібербезпеки. Основними цілями кіберзлочинців є освітні заклади та державні структури різного розміру у країнах Латинської Америки, а саме у Венесуелі та Еквадорі, йдеться у повідомленні ESET.

Інженери з Массачусетського технологічного університету створили штучний інтелект, який дозволяє розробити індивідуальний дизайн в’язаних виробів – наприклад, шапок або рукавичок, а потім створити його за шаблоном на в’язальній машині.

Зверніть увагу, компанія Portmone.com та платіжна технологічна компанія Visa запустили бота Person-to-Person, який надає власникам карток можливість швидко та надійно здійснювати грошові перекази за допомогою мобільного додатку Viber.

Дослідники безпеки з групи Tencent Blade виявили в прошивці WLAN системи на кристалі Snapdragon від Qualcomm дві небезпечні уразливості, експлуатація яких може дозволити зловмиснику зламати модем і ядро Android по бездротовій мережі.

Інженерна рада інтернету (Internet Engineering Task Force, IETF) прийняла розроблену компанією Cisco архітектуру XMPP-Grid у якості офіційного інтернет-стандарту для безпечного обміну інформацією між різними платформами.

Поділитися
Exit mobile version