Які мови програмування програмісти люблять або ненавидять найбільше?

4 хв. читання
computer windows 10 work

Сайт запитань та відповідей для професійних програмістів Stack Overflow опублікував результати свого останнього опитування серед розробників, яке показало, що COBOL (Common Business-Oriented Language) є найбільш “ненависною” мовою програмування для розробників, пише Techradar.

Щоб краще зрозуміти, які мови програмування є найбільш “улюбленими” або “ненависними”, компанія опитала понад 80 000 розробників із 181 країни світу. Stack Overflow зробив це, запитавши їх, з якими мовами програмування вони працювали в минулому році, з якими вони хочуть працювати наступного року і якими мовами вони користувалися в минулому, а з якими не хочуть працювати наступного року.

COBOL, яка використовується на комп’ютерах типу мейнфреймів, посіла перше місце серед найбільш “ненависних” мов програмування, а потім в рейтингу йдуть  VBA, Matlab, Objective-C та Groovy. Хоча розробники зазвичай не мають можливості вибрати мову програмування, що використовується їх організаціями, компаніям слід брати до уваги опитування розробників Stack Overflow 2021 при створенні оголошень про роботу, оскільки їм, можливо, доведеться запропонувати трохи більше, щоб заповнити посади, які вимагають використання COBOL, Assembly, Perl, C та інші менш популярні мови програмування.

Опитування розробників Stack Overflow також пролило світло на “найулюбленіші” мови програмування, і шостий рік поспіль Rust займає перше місце як “найулюбленіша” мова розробників. Хоча Rust є найулюбленішим, лише 5 044 опитаних розробників висунули його порівняно з TypeScript, який посів третє місце з загальною кількістю 18 711 номінацій. Для тих, хто не знайомий, TypeScript – це версія JavaScript від Microsoft із системою типів, яка компілюється в JavaScript, щоб допомогти підвищити продуктивність розробників. Найпопулярніші мови програмування також включають Clojure, Elixir, Julia, Python, Dart, Swift, Node.js та Go.

Якщо Вам цікаво подивитися, яким базам даних, платформам хмарних обчислень, веб-фреймворкам, інструментам розробників, програмним забезпеченням для онлайн-співпраці та операційним системам надають перевагу розробники, то, безумовно, варто подивитися на решту результатів опитування розробників Stack Overflow 2021.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

В Україні користувачів Android та iOS атакує небезпечне шкідливе ПЗ

Чи варто використовувати VPN для перегляду усіх веб-сторінок? ПОРАДИ

Як перевірити шкідливий чи безпечний сайт? – ПОРАДИ

Як змусити AirPods повідомляти про дзвінки та сповіщення на iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перевірити, які програми на iPhone Ви використовуєте найчастіше? – ІНСТРУКЦІЯ

До речі, користувачі ніколи не зможуть встановити Windows 11 на несумісні пристрої. Групова політика не дозволить Вам обійти обмеження апаратного забезпечення для установки Windows 11.

Apple має намір додати підтримку системи розпізнавання осіб Face ID на комп’ютери Mac протягом наступних двох років. Про це повідомив оглядач Bloomberg.

Зловмисники все частіше використовують безкоштовний месенджер Discord як канал для поширення шкідливих програм.

Окрім цього, стало відомо про великий витік даних учасників Clubhouse. Провідний експерт з кібербезпеки Джіт Джайн повідомив, що повна база телефонних номерів Clubhouse виставлена ​​на продаж в Darknet.

Також стало відомо, що операційна система Windows 11, яка ще офіційно не вийшла, але вже доступна для скачування і попереднього знайомства, використовується зловмисниками, які намагаються підсунути користувачеві шкідливе ПЗ під виглядом нової ОС.

Поділитися
Exit mobile version