Які нові функції з’являться в Android 11?

4 хв. читання
Android 11

Google випустила першу бета-версію Android 11. Важливо розуміти, що мова йде саме про бета-версію, а не попередню збірку для розробників, яка називалася Developer Preview і, по-перше, була не такою стабільною, а, по-друге, містила далеко не всі заплановані нововведення.

Встановити тестовий білд поки можуть тільки власники смартфонів Google Pixel. Це пов’язано з тим, що сторонні виробники, яких допустять до участі в програмі, ще не встигли адаптувати оновлення для своїх апаратів і поки невідомо, коли зроблять це.

Як і очікувалося, в першій беті Android 11 з’явився швидкий доступ до Google Pay з можливістю гарячої зміни банківських карт. Однак при бажанні користувачі самі зможуть налаштувати дію, яка виконуватиметься під час подвійного натисненню на кнопку живлення смартфона. Google розробила ціле меню, де можна буде вибрати або інтерфейс Google Pay, або екстрене меню, звідки можна поділитися медичною картою, вимкнути біометрію і викликати екстрені служби, якщо ситуація насправді не терпить зволікань.

Для зручності користувачів в інтерфейсі Android 11 з’явився розділ із часто використовуваними застосуваннями. Нейронні мережі автоматично проаналізують Ваші уподобання і складуть список найпопулярніших програм, зазначивши їх на робочому столі. Судячи з опису нововведення, система буде проводити безперервний аналіз поведінки користувача, пропонуючи йому найбільш релевантний софт в залежності від сценаріїв використання.

Управління відтворенням в Android 11 буде здійснюватися простіше і швидше, ніж раніше, завдяки окремому віджету, який можна додати в шторку повідомлень. Віджет – само собою, після його ввімкнення – буде з’являтися незалежно від відтвореного контенту і додатку, в якому він відтворюється. Це може бути відеоролик на YouTube, музична композиція тощо. Таким чином буде зручно керувати фоновим відтворенням без необхідності запускати додаток і виконувати необхідні маніпуляції в його інтерфейсі.

Також з’явився механізм Scoped Storage, який розділить пам’ять на безліч незалежних сегментів, щоб програми не могли претендувати на дані один одного. Додали функцію створення перегортування скріншотів для фіксації всієї веб-сторінки цілком.

А ще покращили “нічну тему”, яка зможе автоматично вмикатись і вимикатись, ґрунтуючись на інформації про світловий день і рух сонця на горизонті.

Цікаво, що до кінця не зрозуміло, чи є запуск першої бета-версії Android 11 пробним або випадковим. Справа в тому, що поки кількість користувачів, які отримали доступ до оновлення, досить мала, а в деяких країнах сторінка тестування і зовсім недоступна.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИПРАВИТИ НЕПОЛАДКИ ЗІ ЗВУКОМ НА МАС?

ЯК ЗАБОРОНИТИ ВІДЗНАЧАТИ ВАС НА ФОТО В INSTAGRAM?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ ФАКС ЗІ СВОГО СМАРТФОНА?

Нагадаємо, фахівці з VPNpro виявили в Google Play Store цілу низку шкідливих додатків, в цілому встановлених щонайменше на 157 млн пристроїв. Метою додатків було збір даних про користувачів.

Також виявлено експлойт, який дозволяє зловмисникам перехоплювати будь-яку програму на зараженому смартфоні – потенційно відкриваючи приватні SMS-повідомлення та фотографії, облікові дані входу, GPS-координати, телефонні розмови

Окрім цього, Google випустила оновлення Google Maps, в якому додала підтримку режиму Plus Code. Він дозволяє поділитися геолокацією, навіть якщо адреса відсутня або невідома.

До речі, Google також оголосила про намір впровадити в Chrome антиспам-систему для блокування повідомлень. Нова функція повинна з’явитися в версії Chrome 84, запланованої до виходу 12 липня 2020 року.

А компанія Microsoft заявила, що Windows 10, версія 2004, буде постачатися з підтримкою Wi-Fi 6 і WPA3 для гігабітних швидкостей і кращої продуктивності, а також для більш безпечного бездротового підключення до мережі.

Поділитися
Exit mobile version