YouTube оштрафували за стеження за дітьми

4 хв. читання

Google погодилася виплатити рекордні $ 170 млн. штрафу і внести зміни в політику конфіденційності даних користувачів YouTube, які не досягли 13-річного віку.

Як повідомляє The New York Times, Федеральна торгова комісія США і Генеральна прокуратура штату Нью-Йорк звинуватили YouTube в порушенні федерального закону США “Про захист конфіденційності дітей в інтернеті” (Children’s Online Privacy Protection Act, COPPA).

За даними влади США, YouTube навмисно і незаконно збирав персональну інформацію дітей та використовував її для орієнтування з метою отримання прибутку. Крім іншого, без згоди батьків ресурс збирав ідентифікаційні коди, які використовуються для відстеження активності в браузері.

В рамках врегулювання спору Google заплатить штраф у розмірі $ 170 млн., з них $ 136 млн отримає Федеральна торгова комісія, а решта $ 34 млн. відійдуть штату Нью-Йорк. Цей штраф є найбільшим цивільним штрафом з усіх, коли-небудь одержаних торговою комісією в справі про захист конфіденційності дітей. Сума попереднього рекордного штрафу становила $ 5,7 млн. Саме стільки в нинішньому році заплатили розробники програми для обміну відео TikTok за порушення COPPA.

youtube content

В рамках врегулювання спору Google також погодилася розробити систему, що дозволяє власникам YouTube-каналів позначати контент, призначений для дітей, щоб YouTube знав, де не потрібно розміщувати таргетовану рекламу. Крім того, YouTube зобов’язався запитувати дозвіл у батьків перед збором або обміном даними дітей, в тому числі іменами і фотографіями.

До речі, браузер Google Chrome – швидкий, зручний та функціональний. За це його люблять, не зважаючи навіть на серйозні недоліки – такі, як найвища витрата пам’яті та процесора. З цієї статті Ви дізнаєтесь, як з цим боротися.

Нагадаємо, дослідники з SEC Consult виявили низку уразливостей в різних пристроях великого виробника мережевого устаткування Zyxel.

Також мільярди користувачів Android-пристроїв знаходяться під загрозою кібератак. За допомогою лише одного  SMS-повідомлення зловмисник може обманом змусити користувача змінити критично важливі мережеві налаштування пристрою і викрадати його дані.

Стало відомо, Huawei готова надати іншим державам доступ до своїх вихідних кодів, для того щоб вони могли особисто переконатися у відсутності в них будь-яких бекдорів. Про це у вівторок, 3 вересня, заявив старший віце-президент компанії Джон Саффолк (John Suffolk) журналістам інформагентства Kyodo News.

Окрім цього, Apple визнала конструктивний недолік у деяких моделях Apple Watch, що може призвести до розтріскування екрана, і запустила програму заміни для постраждалих користувачів. Apple або уповноважені постачальники послуг безкоштовно замінять екран на відповідних моделях.

Twitter на невизначений термін відключила функцію Tweet via SMS, що дозволяє робити публікації в соціальній мережі через SMS-повідомлення. Причиною цього рішення став той факт, що кіберзлочинці скористалися Tweet via SMS для публікацій від імені як мінімум двох ключових фігур в Twitter.

Зверніть увагу, Ви можете повторно завантажувати будь-які додатки, які Ви купували або завантажували на свій iPhone або iPad раніше, Ви також можете завантажувати будь-які додатки, які придбали члени сім’ї, якщо Ви використовуєте функцію сімейного обміну від Apple.

Google випустила оновлення безпеки для своєї мобільної ОС Android, але не додала до нього патч як мінімум для однієї уразливості, що дозволяє підвищити привілеї до рівня ядра.

Cybercalm писав про те, як на смартфоні Аndroid можна записати розмову. Варто зауважимо, що вбудований функціонал із звукозапису бесіди присутній не у всіх версіях операційної системи. Як записувати розмови на останніх версіях Android, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version