За “Лайк” Facebook можуть викликати до суду

3 хв. читання
facebook admin
Bangkok, Thailand - January 15, 2018 : hand is pressing the Facebook screen on apple iphone6 ,Social media are using for information sharing and networking.

Компанії, які використовують на своїх сайтах кнопку “Подобається” Facebook, повинні запитувати в користувачів дозвіл на передачу їх персональних даних. Відповідну постанову вищої інстанції Суду Європейського Союзу було опубліковано в понеділок, 29 липня.

Модулі для сайтів на зразок кнопки “Подобається” Facebook користуються великою популярністю у інтернет-магазинів, які рекламують свій товар у соцмережі, однак, на думку експертів, передача даних американської компанії може йти врозріз з європейським законодавством.

Постанову вищої інстанції Суду ЄС було прийнято після того, як організація із захисту прав споживачів Німеччини Verbraucherzentrale NRW подала позов проти німецького інтернет-магазину одягу Fashion ID. На думку регулятора, розмістивши на своєму сайті кнопку “Подобається” Facebook, магазин порушив європейський закон про захист персональних даних.

Німецький суд звернувся за порадою до Суду ЄС, і той виніс вердикт, що соцмережа Facebook і компанії, що використовують її кнопку “Подобається”, повинні розділяти відповідальність за безпеку передачі персональних даних користувачів. Проте, продавці не можуть нести відповідальність за подальшу обробку цих даних компанією Facebook, зазначив суд.

“Оператори сайтів з вбудованою кнопкою “Подобається” Facebook можуть спільно з Facebook нести відповідальність за збір і передачу Facebook персональних даних своїх відвідувачів. З іншого боку, оператор не несе відповідальність за подальшу обробку цих даних компанією Facebook”, – йдеться в постанові суду.

До речі, баги і помилки властиві будь-якій операційній системі, і лагодять їх розробники, на жаль, не завжди відразу. Якщо Ви зіткнулися на Android із проблемою підключення до мережі, то з цією проблемою Вам допоможе ця стаття.

Нагадаємо, версія Microsoft Edge, встановлена в Windows 10, відправляє повну URL-адресу сайтів, які відвідує користувач, компанії Microsoft. Ці дані містять не тільки інформацію про сторінку, а й ідентифікатор безпеки.

Також незабаром вийде на ринок Windows 11, і стане вона новою найкращою в світі ОС для електронних пристроїв, стверджують розробники.

Стало відомо, що фальшиву шкідливу програму маскують під FaceApp та розповсюджують через інфіковані веб-сайти та YouTube.

Окрім цього, навіть правоохоронні органи втратять можливість прослуховувати мобільні пристрої з запуском технологій 5G.

Якщо смартфон став Вашим цифровим помічником у повсякденному житті й у роботі, пропонуємо добірку мобільних сервісів для монтажу відео. Вони стануть Вам у нагоді, коли Ви перебуваєте на цікавій події, за кордоном, маєте гарні кадри але не маєте часу, щоб змонтувати їх у непростому Premiere Pro, радять фахівці громадської організації “Інтерньюз-Україна“.

Зверніть увагу, завантажувач CCleaner містить рекламні пропозиції сторонніх продуктів. Так, користувачі CCleaner, які оновлюють програму або встановлюють її заново за допомогою оффлайн-завантажувача, можуть отримати ці пропозиції.

Аналітики Mangrove Capital Partners заявляють, що Apple представить операційну систему SiriOS в 2020 році. Вона буде використовуватися в пристроях “інтернету речей”.

Майже чотири мільйони доларів обходиться компаніям один інцидент витоку даних внаслідок хакерських атак.

Поділитися
Exit mobile version