Які програми Вам варто видалити зі свого смартфона?

5 хв. читання
Android 10.0 Q GOOGLE

Погляньте на додатки, які встановлені на Вашому смартфоні. Швидше за все, Ви налічите не менш двох-трьох десятків різних програм. А тепер подумайте: Ви щодня використовуєте кожну з них? Навряд чи відповідь на це питання буде позитивною. Швидше за все, Ви знайдете програми, які запустили від сили 1-2 рази.

Про те, від яких додатків Вам можна без жалю позбавлятися прямо зараз, пише Androidinsider.

Як видалити Android-додатки?

Є кілька простих способів видалення додатків. На головному екрані утримуйте значок програми, яку потрібно видалити, і перетягніть його на значок кошика, після чого просто підтвердіть видалення. Другий спосіб – відкрити “Налаштування”, натиснути на пункт “Програми та повідомлення”, а “Переглянути всі додатки”. Тут Ви і знайдете додатки, яке потрібно видалити. Просто тисніть на відповідний пункт.

Видалення програм соціальних мереж

Сьогодні додатки Facebook, Instagram або Twitter – це практично “джентльменський набір” для кожного користувача, але деякі з них без докорів сумління можна видалити, не втративши у функціональності. Наприклад, деякі користувачі досі скаржаться, що Facebook просто “знищує” заряд батареї. Тому Ви можете видалити додаток і отримати доступ до свого Facebook-екаунту через браузер. Соціальна мережа відмінно оптимізована для роботи в мобільних браузерах на кшталт Google Chrome, тому ніякого дискомфорту Ви відчувати не будете.

Видалення програм, які “їдять” трафік

Щоб з’ясувати, чи є у Вас на смартфоні програми, які витрачають трафік без вашого відома, перейдіть в “Налаштування”, натисніть “Мережа та Інтернет”, а потім вибирайте пункт “Використання даних”. Тут Ви зможете побачити графік витрачання трафіку і список програм, які “з’їдають” його більше за інших. Якщо серед них є програма, якою Ви не користуєтеся, то видаліть її. Або, як мінімум, обмежте їй доступ до стільникових даними.

Видалення програм, які відстежують ваше місцезнаходження

Існує безліч історій про те, як програми стежили за місцем розташування користувача без його відома. У лютому 2019 року дослідницька група AppCensus оприлюднила список з програм, які цим грішать. У цей список потрапили, зокрема, такі додатки, як lean Master, Temple Run 2, Angry Birds Classic і Cooking Fever. Цілком можливо, що вони є і у Вас. Також не завадило б перевірити в принципі, яким додаткам Ви дозволили відстежувати дані геолокації.

Видалення програм, які Ви не використовуєте

Для того, щоб комфортно переглянути список всіх встановлених програм увійдіть в Google Play Store, натисніть на три смужки в кутку екрану і виберіть пункт “Мої додатки та ігри”. Далі натисніть на вкладку “Встановлено”. Прокрутіть весь список програм і там напевно знайдеться програма, про існування якої Ви вже давно забули. А раз так, то натискайте на неї і вибирайте пункт “Видалити”.

До речі, баги і помилки властиві будь-якій операційній системі, і лагодять їх розробники, на жаль, не завжди відразу. Якщо Ви зіткнулися на Android із проблемою підключення до мережі, то з цією проблемою Вам допоможе ця стаття.

Нагадаємо, версія Microsoft Edge, встановлена в Windows 10, відправляє повну URL-адресу сайтів, які відвідує користувач, компанії Microsoft. Ці дані містять не тільки інформацію про сторінку, а й ідентифікатор безпеки.

Також незабаром вийде на ринок Windows 11, і стане вона новою найкращою в світі ОС для електронних пристроїв, стверджують розробники.

Стало відомо, що фальшиву шкідливу програму маскують під FaceApp та розповсюджують через інфіковані веб-сайти та YouTube.

Окрім цього, навіть правоохоронні органи втратять можливість прослуховувати мобільні пристрої з запуском технологій 5G.

Якщо смартфон став Вашим цифровим помічником у повсякденному житті й у роботі, пропонуємо добірку мобільних сервісів для монтажу відео. Вони стануть Вам у нагоді, коли Ви перебуваєте на цікавій події, за кордоном, маєте гарні кадри але не маєте часу, щоб змонтувати їх у непростому Premiere Pro, радять фахівці громадської організації “Інтерньюз-Україна“.

Зверніть увагу, завантажувач CCleaner містить рекламні пропозиції сторонніх продуктів. Так, користувачі CCleaner, які оновлюють програму або встановлюють її заново за допомогою оффлайн-завантажувача, можуть отримати ці пропозиції.

Аналітики Mangrove Capital Partners заявляють, що Apple представить операційну систему SiriOS в 2020 році. Вона буде використовуватися в пристроях “інтернету речей”.

Майже чотири мільйони доларів обходиться компаніям один інцидент витоку даних внаслідок хакерських атак.

Поділитися
Exit mobile version