Adobe назвала дату, коли користувачі не зможуть більше користуватися флеш-плеєром

4 хв. читання

Компанія Adobe опублікувала на своєму сайті новий документ підтримки, у якому повідомила майбутнє завершення підтримки Adobe Flash Player. Згідно з документом підтримка Adobe Flash Player завершиться 31 грудня 2020 року.

Flash-контент може не відображатися після цієї дати. Користувачам рекомендується видалити Adobe Flash Player до 31 грудня 2020 року. Adobe планує показувати нагадування про завершення підтримки продукту.

Більшість розробників браузерів стали обмежувати функціональність Flash Player. Наприклад, Google Chrome виводить інформацію про завершення підтримки Flash Player. Крім того, Google обмежила можливості активації Flash Player в Chrome. Компанія максимально ускладнила використання Flash в браузері, щоб користувачі поступово відмовлялися від продукту.

Всі основні виробники браузерів, наприклад Google або Mozilla, планують видалити підтримку Adobe Flash зі своїх веб-оглядачів наприкінці 2020 або на початку 2021 року.

adobe end

Отже, Adobe офіційно оголосила дату закінчення підтримки Flash Player – 31 грудня 2020 року. Компанія буде випускати оновлення безпеки для флеш-плеєра до цієї дати. Виробники браузерів, такі як Google або Microsoft, будуть включати ці оновлення в свої веб-браузери (бо Flash вбудований в ці браузери).

Посилання на завантажування Flash Player будуть видалені з веб-сайту Adobe, коли підтримка завершиться. Adobe не рекомендує користувачам встановлювати Flash Player зі сторонніх сайтів після завершення підтримки.

“Flash-контент буде заблокований для запуску в Adobe Flash Player після дати закінчення підтримки”, – повідомила компанія.

Щоправда, досі незрозуміло, як це буде реалізовано. Adobe може інтегрувати перемикач в Adobe Flash Player, який запобігатиме виконанню контенту в 2021 році. Незрозуміло, чи впливає це рішення на “проекти збереження” (Preservation Projects), наприклад, на проект Flash Games Preservation.

Очевидно, після 31 грудня 2020 року Flash-контент буде запустити непросто. Можливо, більш старі версії Flash будуть продовжувати виконувати Flash-код, але у них є проблеми з безпекою, які Adobe виправила в більш нових версіях.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ОГЛЯД УСІХ ПЛАНШЕТІВ ВІД APPLE: ЯКИЙ IPAD ВАРТИЙ ВАШОЇ УВАГИ?

ЯК ЛЕГКО ПЕРЕЙТИ З ANDROID НА IOS? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ШУКАТИ ТА ВІДКРИВАТИ БУДЬ-ЯКІ ФАЙЛИ НА ВАШОМУ КОМП’ЮТЕРІ ЧЕРЕЗ КОМАНДНИЙ РЯДОК?

ОГЛЯД П’ЯТИ ФУНКЦІЙ ANDROID 11, ЧЕРЕЗ ЯКІ ВАРТО ОНОВИТИСЯ

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ОПЕРАТИВНУ ПАМ’ЯТЬ НА ПОМИЛКИ ТА ВИПРАВИТИ ЇХ? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, в Україні розпочав роботу новий електронний сервіс check.gov.ua, який дозволяє перевіряти оплату державних послуг онлайн без надання паперових квитанцій. За допомогою сервісу можна перевіряти квитанції в електронній формі, а не надавати їх в паперовому вигляді з мокрою печаткою до відповідних державних органів.

Зауважте, 39-річний мешканець села Олешник, що на Закарпатті, розробив шкідливе програмне забезпечення для зламу екаунтів користувачів соцмереж. Придбавши програму через створений чоловіком канал у загальнодоступному месенджері, та встановивши на свій гаджет, клієнти отримували змогу зламувати мережеві екаунти користувачів соцмереж.

Також Facebook тестує нову функцію для Messenger, яка дозволяє краще захищати Ваші повідомлення від сторонніх очей. Користувачеві потрібно буде підтвердити свою особу, використовуючи Face ID, Touch ID або свій пароль, перш ніж він зможе переглянути свою папку “Вхідні”, навіть якщо телефон уже розблокований.

Окрім цього, Twitter оголосив, що видалив понад 30 000 облікових записів, які проводили державну пропаганду. Ідентифікована як така, що належить Китаю, найбільша з трьох мереж містила 23 750 облікових записів. Мережа займалася цілою низкою маніпулятивних скоординованих заходів, в основному використовуючи різні китайські мови та діалекти для поширення геополітичних наративів, сприятливих для Комуністичної партії Китаю.

До речі, останні оновлення для Windows 10 підвищують безпеку платформи, але, на жаль, вони також містять неприємні помилки, які роблять неможливим друк, викликаючи збої у принтерів. Звіти користувачів на Reddit та форумі Microsoft Answers показують, що проблема стосується різних моделей принтерів HP, Canon, Panasonic, Brother та Ricoh.

Поділитися
Exit mobile version