AirPods випромінюють хвилі шкідливі для мозку

2 хв. читання

Бездротові Bluetooth-навушники можуть бути небезпечними для здоров’я. Таку думку висловив учений Джеррі Філліпс. Особливе занепокоєння у дослідника викликали одні з найпопулярніших бездротових навушників – AirPods. За його словами, через те, що ці навушники вставляються прямо у вушний канал, м’які тканини голови можуть піддаватися впливу досить високих рівнів радіочастотного випромінювання, що може негативно позначатися на самопочутті, пише AppleInsider.

Вчений навіть створив спеціальну петицію, а потім відправив запит до Світової організації охорони здоров’я. Ініціативу підтримали вже більше 250 дослідників.

Однак, інша частина науковців не погодилася з висновком своїх колег. Справа в тому, що бездротові навушники і смартфони поширюють неіонізуючий тип електромагнітного випромінювання. Низка досліджень показала, що цей тип випромінювання (в малих дозах) не є небезпечним для здоров’я людини (на відміну від ультрафіолетового та гамма-випромінювання).

Radiation

Крім того, до цих пір не було знайдено переконливих доказів, які говорили б про те, що цей тип випромінювання може викликати проблеми зі здоров’ям у майбутньому. Щоправда, далеко не всі налаштовані так само оптимістично – деякі дослідники виправдовують це тим, що бездротові навушники увійшли в наше життя відносно недавно.

“На сьогоднішній день немає комплексних клінічних досліджень, які вивчили в повній мірі вплив на організм джерела радіосигналу, розташованого в безпосередній близькості до мозку. Ті, хто використовує бездротові навушники, роблять це на свій страх і ризик. Ми не маємо найменшого уявлення, якими проблемами це може обернутися в майбутньому” – стверджує доктор Джоел Московіц, співробітник Каліфорнійського університету в Берклі.

До речі, з’явилися дані про те, що AirPods 2 надійдуть у продаж 29 березня. Посилаючись на джерело, близьке до Apple.

Розробник Макс Вайнбах повідомив, що компанія готує масштабне оновлення Safari в iOS 13. Завдяки цим нововведенням, швидкість обробки веб-сторінок буде поліпшена, що позитивно позначиться на роботі фірмового браузера.

Також стало відомо, що Apple планує відмовитися від чипів Intel на користь власного процесора на базі архітектури ARM. Власні процесори дозволять розробникам створювати одну програму, яка працюватиме на смартфонах, планшетах та Mac.

Поділитися
Exit mobile version