Apple збільшила винагороду за виявлення багів до мільйона доларів

3 хв. читання
CHERRY HILL, NEW JERSEY, UNITED STATES - 2008/03/08: Crowded Apple retail store. (Photo by John Greim/LightRocket via Getty Images)

Apple відкрила для всіх бажаючих свою раніше закриту програму виплати винагород за виявлені уразливості (bug bounty). Про це представники компанії повідомили на конференції Black Hat USA 2019, що проходила в Лас-Вегасі. Крім відкриття програми, Apple також додала в неї MacOS, tvOS, watchOS і iCloud і збільшила суму винагороди за деякі уразливості до мільйона доларів.

Компанія вперше запустила свою програму bug bounty в 2016 році, і до сих пір в ній можна було брати участь тільки на запрошення. Для участі приймалися повідомлення про уразливість лише в обмеженому колі продуктів, а максимальна сума винагороди складала $ 200 тисяч. Стільки компанія платила за уразливості в апаратному забезпеченні, наприклад, в компонентах прошивки, відповідальних за безпечне завантаження. Тепер же вона готова заплатити $ 1 млн. за повідомлення про уразливості, за допомогою яких зловмисник може здійснити мережеву атаку без участі користувача, що дозволяє виконати код на рівні ядра зі збереженням персистентності ( здатність стану існувати довше, ніж процес).

apple user 121

Apple також збільшила суму винагороди за інші уразливості. За повідомлення про уразливості, що дозволяють здійснити мережеву атаку без жодного кліка з боку користувача, за допомогою якої зловмисник може отримати доступ до цінних конфіденційних даних дослідникам тепер пропонують $ 500 тисяч. Ще 50% від цієї суми зверху отримають дослідники, які виявили уразливості до офіційного релізу ПЗ.

До речі, Apple запустила свою віртуальну кредитну карту у співпраці з банком Goldman Sachs Group Inc.

Нагадаємо, компанії Microsoft і Samsung оголосили про співпрацю, в рамках якої планують разом інвестувати у справу розширення можливостей приватних клієнтів і організацій.

Також фахівці компанії Avast виявили дивного шкідника Clipsa, який не тільки краде криптовалюту, підміняє адреси гаманців у буфері користувачів і встановлює майнери на заражені машини, але і запускає на скомпрометованих хостах брутфорс-атаки проти WordPress-сайтів.

Стало відомо, що в п’ятницю, 9 серпня, на конференції для розробників генеральний директор споживчого напрямки Huawei Річард Юй (Richard Yu) здивував аудиторію, презентувавши “HarmonyOS”, яка, за його словами, є більш швидкою і безпечною системою, ніж Android.

Окрім цього, Microsoft випустила нову збірку 18956 Windows 10 для інсайдерів у рамках програми Fast Ring. Збірка містить безліч змін, у тому числі поліпшену сторінку “Стан мережі та Інтернету”, контроль над повідомленнями і новий компактний режим для калькулятора.

Експерти з компанії Check Point Research, що займається питаннями кібербезпеки, виявили три уразливості в месенджері WhatsApp.

Зверніть увагу, на презентації Samsung Galaxy Note 10 компанія Microsoft представила нову функцію додатка “Ваш телефон”, яка вже скоро дозволить здійснювати і приймати телефонні дзвінки на комп’ютері.

Компанії Microsoft і Samsung оголосили про співпрацю, в рамках якої планують разом інвестувати у справу розширення можливостей приватних клієнтів і організацій.

Компанія HYP3R збирала і зберігала інформацію про мільйони користувачів Instagram без їх відома, повідомляє видання Business Insider.

Поділитися
Exit mobile version