Без iPhone: що представила Apple та коли чекати на новий смартфон?

5 хв. читання
3 iphone tiktok

Вчора відбулася щорічна презентація Apple, під час якої компанія традиційно тішить “яблучних” поціновувачів новими розробками та високотехнологічними пристроями. Розробники показали новий iPad, нову модель AppleWatch та анонсували вихід нової версії операційної системи iOS.

Варто відзначити, що більшість глядачів з нетерпінням чекали виходу нового смартфона iPhone 12, який, на жаль, не представили, пише 24 канал.

Що нового?

  • Оновлена ​​система iOS 14 вийде сьогодні, але нова модель iPhone 12 – в жовтні.
  • iPad Air тепер підтримує Wi-Fi 6.
  • Завдяки новому чіпу Айпад може зчитувати руху рук в повітрі, а не просто дотики до екрану.
  • У iPad Pro цього року з’явився Lidar (виявлення і визначення дальності за допомогою світла), який напевно з’явиться і в нових айфонах. Так, доповнена реальність стане ще яскравішою.
  • У iPad Air новий процесор A14 Bionic, який на 30-40 відсотків швидше. Такого ще не було в жодному пристрої Apple.
  • Анонсували розробку iPadOS 14: айпад, який вмітиме розбирати написаний Pencil текст.
  • Нова функція в WatchOS 7 – таймер миття рук, який включається автоматично.
  • Apple Watch на варті здоров’я: новий додаток “Кисень в крові” дозволяє виміряти рівень кисню всього за 15 секунд, завдяки вбудованому датчику кисню.
  • До одного айфону скоро можна буде підключити додаткові Apple Watch – ваших дітей або літніх родичів, у яких немає свого айфона. До цих пір не було айфона – не було і годинника.
  • Apple Watch Series 6 – ідеальна модель для тих, хто купує Apple Watch для літніх батьків: в них вбудований детектор падіння, який оперативно повідомить родичам і друзям. Вони контролюють деякі процеси, що відбуваються в огранізмі.
  • Якщо ви купуєте годинник для дитини, можете вказати, з якими контактами вона може спілкуватися.
  • Запустили Fitness + – додаток для занять спортом, який підбирає тренування, підбадьорює повідомленнями про те, скільки залишилося до кінця. Вартість: 9,99 долара в місяць або 79,99 долара на рік.
  • Компанія представила Apple One – єдина підписка на усі сервіси Apple: iCloud, Apple TV +, Apple Music, Arcade, News + і Fitness+. Вартість: від 15 доларів на місяць на людину або від 20 доларів – в сімейної підписці.

Скільки коштують новинки?

Apple Watch Series 6 коштує 399 доларів (11 000 грн), a Apple Watch SE – 279 доларів (7 700 грн). У свою чергу iPad 8 має ціну 330 доларів (9100 гривень), а iPad Air – 599 доларів (16 500 гривень).

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як обмежити перегляд небажаного контенту для дітей у TikTok? Поради для батьків

10 кращих застосунків для Android та iOS, які допоможуть Вам у навчанні

Чому слід оновлювати програмне забезпечення? Поради

Як заблокувати небажаний контакт у Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зупинити відстеження небажаними програмами Вашої точної геолокації? ІНСТРУКЦІЯ

Як скопіювати файли на USB-накопичувач на Chromebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, виявили нову шпигунську кампанію проти користувачів Android, в рамках якої зловмисники поширюють “Pro-версію” TikTok. Шкідливе ПЗ здатне захоплювати контроль над базовими функціями пристрою – робити фотографії, читати і відправляти SMS-повідомлення, здійснювати телефонні дзвінки і запускати додатки.

Також співробітники компанії Facebook вручну переглядають запити на розкриття інформації користувачів, не перевіряючи електронні адреси тих, хто запитує доступ до порталів, призначених виключно для співробітників правоохоронних органів. Іншими словами, будь-хто, у кого є електронна адреса, може отримати доступ до порталів, де правоохоронні органи запитують дані про користувачів Facebook і WhatsApp.

З’явилася офіційно ОС Android 11, яка розповсюджується серед компаній-виробників смартфонів та розробників Android. Остання версія мобільної ОС Google фокусується на трьох ключових темах – людське життя, елементи керування та конфіденційність – і робить їх більш помітними на Вашому смартфоні.

Фахівці Колумбійського університету провели дослідження на предмет безпеки Android-додатків, і 306 додатків містили серйозні криптографічні уразливості. Найпоширенішими проблемами опинилися використання небезпечного генератора псевдовипадкових чисел, непрацюючі хеш-функції, використання режиму роботи CBC, повторне використання паролів (в тому числі ненадійних) тощо.

Уразливість BLURtooth можуть використовувати хакери для перезапису ключів аутентифікації Bluetooth. За допомогою уразливості BLURtooth зловмисник може маніпулювати компонентом CTKD для перезапису ключів аутентифікації Bluetooth і таким чином отримати доступ до підтримуючих Bluetooth сервісів і додатків на тому ж пристрої.

Поділитися
Exit mobile version