Сьогодні офіційно вийде iOS 14 із безліччю нових функцій

4 хв. читання
iOS 14

Вам не доведеться чекати – вже сьогодні з’явиться iOS 14, яка буде доступна для  iPhone 6s і вище.  Звичайно, якщо Ви не наважилися на бета-версію ОС до цього.

Компанія вирішила випустити iOS 14 перед анонсом своїх останніх iPhone, які, як очікується, будуть представлені наступного місяця. Оновивши поточний iPhone, Ви отримаєте доступ до багатьох нових функцій, таких як віджети головного екрана та інший спосіб упорядкувати свої програми у вигляді бібліотеки програм, пише Engadget.

Ви зможете переглядати шоу на зразок Netflix та Apple TV +, поки будете робити інші речі на своєму iPhone, завдяки зручному режиму “картинка в картинці”. Siri також отримує деякі оновлення, включаючи функцію перекладу звуку, і вона з’явиться у верхній частині екрана, замість того, щоб зайняти весь ваш дисплей.

У програмі “Повідомлення” Ви зможете закріпити найважливіші розмови вгорі для зручності доступу, а групові чати матимуть відповіді в рядку. Вказівки для велосипедних маршрутів з’являться у “Картах”, які також покращать функції пошуку місця.

У iOS 14 також є інструмент, який називається “app clips”, за допомогою якого Ви можете отримати доступ до частин програм, не завантажуючи їх. Наприклад, Ви можете заплатити за паркування за допомогою Apple Pay і увійти в систему Apple, не чекаючи, поки програма завершить завантаження, або створити обліковий запис для програми, якою Ви можете більше не користуватися.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як обмежити перегляд небажаного контенту для дітей у TikTok? Поради для батьків

10 кращих застосунків для Android та iOS, які допоможуть Вам у навчанні

Чому слід оновлювати програмне забезпечення? Поради

Як заблокувати небажаний контакт у Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зупинити відстеження небажаними програмами Вашої точної геолокації? ІНСТРУКЦІЯ

Як скопіювати файли на USB-накопичувач на Chromebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, виявили нову шпигунську кампанію проти користувачів Android, в рамках якої зловмисники поширюють “Pro-версію” TikTok. Шкідливе ПЗ здатне захоплювати контроль над базовими функціями пристрою – робити фотографії, читати і відправляти SMS-повідомлення, здійснювати телефонні дзвінки і запускати додатки.

Також співробітники компанії Facebook вручну переглядають запити на розкриття інформації користувачів, не перевіряючи електронні адреси тих, хто запитує доступ до порталів, призначених виключно для співробітників правоохоронних органів. Іншими словами, будь-хто, у кого є електронна адреса, може отримати доступ до порталів, де правоохоронні органи запитують дані про користувачів Facebook і WhatsApp.

З’явилася офіційно ОС Android 11, яка розповсюджується серед компаній-виробників смартфонів та розробників Android. Остання версія мобільної ОС Google фокусується на трьох ключових темах – людське життя, елементи керування та конфіденційність – і робить їх більш помітними на Вашому смартфоні.

Фахівці Колумбійського університету провели дослідження на предмет безпеки Android-додатків, і 306 додатків містили серйозні криптографічні уразливості. Найпоширенішими проблемами опинилися використання небезпечного генератора псевдовипадкових чисел, непрацюючі хеш-функції, використання режиму роботи CBC, повторне використання паролів (в тому числі ненадійних) тощо.

Уразливість BLURtooth можуть використовувати хакери для перезапису ключів аутентифікації Bluetooth. За допомогою уразливості BLURtooth зловмисник може маніпулювати компонентом CTKD для перезапису ключів аутентифікації Bluetooth і таким чином отримати доступ до підтримуючих Bluetooth сервісів і додатків на тому ж пристрої.

Поділитися
Exit mobile version